Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Izcilām Latvijas personībām pasniegti valsts augstākie apbalvojumi

Šodien Melngalvju namā Valsts prezidents Andris Bērziņš vairākiem Latvijas zinātniekiem, sabiedriskajiem darbiniekiem, māksliniekiem, mediķiem, militārpersonām un sportistiem pasniedza Valsts augstākos apbalvojumus.

Atklājot svinīgo ceremoniju Valsts prezidents sacīja, ka viņaprāt, "Latvija savu virzienu uz augšu ir ieņēmusi" un pateicās visiem, kas to veicinājuši. "Kapitulam nebija vienkārši izdarīt šo izvēli, bet es esmu pārliecināts, ka tā tomēr bija vispareizākā. Šodien apbalvojumus saņems no visiem Latvijas novadiem, ļoti dažādu profesiju un specialitāšu cilvēki, bet viennozīmīgi visi no viņiem ir to godam pelnījuši," sacīja Bērziņš. "Es esmu lepns par iespēju dzīvot un strādāt Latvijā," saņemot Triju Zvaigžņu ordeņa piekto šķiru sacīja Murjāņu Sporta ģimnāzijas volejbola treneris Aigars Birzulis.

Pateicoties par augsto apbalvojumu - Triju Zvaigžņu ordeņa piekto šķiru - Rīgas Rīnūžu vidusskolas direktore Viktorija Verhovska sacīja, ka visa viņas dzīve ir veltīta skolai un bērniem, viņas galvenais uzdevums ir audzināt gudrus, domājošus, godīgus un savai Latvijai uzticīgus cilvēkus.

Savukārt ilggadējais Neretas novada pašvaldības darbinieks, kultūras un sabiedriskais darbinieks Tālis Zālītis, pateicoties par apbalvojumu - Triju Zvaigžņu ordeņa piekto šķiru -, novēlēja valsts svētkos visiem "veldzēties latviskumā" un citēja Imanta Ziedoņa daiļradi - "Ir diegam gals, nav gala šūšanai, ir mūžam gals, nav gala manis būšanai. Es kopšu, celšu arī aizsaulē, un manās acīs nemeklējiet, nē. Es smejos, pieceļos no rīta, aunos un eju skaistos atkal saukt un jaunos..".

Triju Zvaigžņu ordeni šodien saņēma Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļu ieguvēji, pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, kā arī olimpisko spēļu ceturtās vietas tāllēkšanā ieguvēja Ineta Radeviča un Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete (V). "Gods strādāt Latvijas zinātnei un izglītībai," sacīja Druviete, saņemot augsto apbalvojumu.

Savukārt Rīgas Tehniskās universitātes rektoram Leonīdam Ribickim tika piešķirta Triju Zvaigžņu ordeņa trešā šķira. Rektors solīja, ka arī turpmāk darīs ko varēs, lai attīstītu augstāko izglītību un zinātni Latvijā. "Ir liels gods iekļauties to ļaužu pulkā ar kuru lepojas valsts. Paldies par man doto iespēju," sacīja Triju Zvaigžņu ordeņa ceturtās šķiras saņēmējs vēsturnieks, Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķis Valdis Bērziņš.

Ar valsts augstākajiem apbalvojumiem šodien tika godinātas vēl daudzas izcilas Latvijas personības. Melngalvju namā valdīja svinīgas noskaņas un izskanēja sirsnīgi pateicības vārdi Latvijai un visiem Latvijas iedzīvotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas