Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Izmeklēšanā 302 kriminālprocesi par noziegumiem finanšu sistēmā

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) lietvedībā šobrīd atrodas 302 kriminālprocesi par starptautisko nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un noziegumiem finanšu sistēmā, laikrakstu Diena informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Pildava.

"Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes 1. nodaļas, kas pēc funkcionālā sadalījuma ir atbildīga par starptautiskās nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas (NILL) un noziegumu finanšu sistēmā apkarošanu, lietvedībā pašlaik ir 302 kriminālprocesi. Kā jau tika paziņots iepriekš, 35 kriminālprocesos tiek vērtēti ABLV Bank klientu darījumi, taču gan tajos pašos 35 kriminālprocesos, gan pārējos 267 tiek vērtēti arī citu banku klientu darījumi, pie kam gan Latvijas, gan ārvalstu," norādīja Pildava.

Pēc viņas vārdiem, tā ir nodaļas specifika, jo NILL darbības pārsvara notiek, pārvietojot noziedzīgi iegūtus līdzekļus pa banku kontiem.

"Tas nekādā gadījumā nenozīmē, ka automātiski bankas tiek turētas aizdomās par NILL atbalstīšanu," uzsvēra Pildava.

Par kuriem citu kredītiestāžu klientu darījumiem notiek izmeklēšanas, policija nevēlējās atklāt, norādot, ka šādos kriminālprocesos bankām ir vai potenciāli var būt aizdomās turētā statuss, tāpēc banku nosaukumi netiks izpausti.
 

Top komentāri

opapā
o
Pasakot A, jāpasaka arī B. Jautājums kāpēc kriminālprocesi, kur ir visi pierādījumi apsūdzībai mākslīgi tiek bremzēti? Kāpēc līdz šai dienai nav digitalizētas krimināllietas? Vai nav tā, ka policija mākslīgi un apzināti bremzē lietas, tai skaitā uzņemējdarbības sfērā? Varbūt policija vispār nemāk un nesaprot ko nozīmē kriminālprocesi ekonomiskajā jomā?
Tereza Mendoza
T
Runa ir tikai par vienu nelielu aizgaldu - starpt.fin.noziegumiem. Bet ja pieskaita noziegumus citos aizgaldos, tad noteikti sānāks vairāki tūkstoši.. Kurš vēl gribēs neatzīt Latviju kā kriminālā kapitālisma paradīzi un latviešu tautu kā zagšanas (visplašākajā nozīmē) ģēniju?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas