Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Izsludinās konkursu operas operatīvā vadītāja amatam

Trešdien, 28.decembrī tiks izsludināts konkurss uz Latvijas Nacionālās operas (LNO) operatīvā vadītāja amatu.

Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende šodien, 27.decembrī izveidojusi darba grupu, kurai nedēļas laikā jāapzina un jāsniedz savi secinājumi par faktisko finanšu situāciju Latvijas Nacionālajā operā (LNO) un tās finanšu saistībām. Vienlaikus 28.decembrī tiks izsludināts konkurss uz LNO operatīvo vadību, kas pēc likuma var strādāt ne ilgāk par pusgadu, portālam Diena.lv pavēstīja kultūras ministres padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Elīna Bīviņa.

Darba grupā strādās ministrijas Valsts sekretāra pienākumu izpildītājs Uldis Lielpēters, LNO finanšu direktors Normunds Matutis, zvērināta revidente Sandra Vilcāne, Kultūras ministrijas grāmatvedības uzskaites un atskaites nodaļas vadītāja Ligita Romāne un ministres padomnieks Ints Dālderis. Darba grupas uzdevums būs līdz nedēļas beigām noskaidrot faktisko situāciju ar operas finansēm un apzināt tās kreditorus.

Laikā, kamēr strādās LNO operatīvā vadība, tiks izstrādāta operas darbības stratēģija un attīstības scenāriji, tai skaitā sagatavots pārskats par teātrim nepieciešamo dotāciju un spēju piesaistīt papildus līdzekļus.
„Līdz jauna konkursa izsludināšanai analizēsim arī nepieciešamību mainīt likumu, lai turpmāk Latvijas Nacionālās operas valdē būtu nevis viens valdes loceklis, bet gan vairāki, nosakot katram valdes loceklim atbildības jomas, lai mākslinieciskā un finanšu vadība būtu nodalīta,” norāda kultūras ministre Ž.Jaunzeme-Grende.

Ministre arī uzsver, ka aicinās Andreju Žagaru piedalīties atkārtotajā konkursā uz operas vadību, jo viņa mākslinieciskais pienesums operteātrim ir nenoliedzams – A.Žagara vadības laikā opera ir attīstījusies, guvusi starptautisku atzinību, reprezentējot Latvijas vārdu un Latvijas kultūru pasaulē.

Ministre uzskata, ka jaunu konkursu uz LNO vadību būs iespējams izsludināt tuvāko četru mēnešu laikā. Ž.Jaunzeme-Grende stāsta: „Neskaidrības operā jāapzina un problēmas jāatrisina iespējami īsā laikā, lai nepakļautu riskam operas darbību, kas ir ļoti nozīmīga arī plānojot lielos valsts reprezentācijas pasākumus - Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas notikumus 2014.gadā un Latvijas prezidentūru Eiropas Savienībā 2015.gadā.”

Kā vēstīts, konkursa komisija vienbalsīgi atzinusi vienīgo pretendentu - pašreizējo LNO direktoru A.Žagaru - par piemērotu kandidātu LNO vadītāja amatam, bet kultūras ministre atteicās parakstīt rīkojumu par LNO direktora iecelšanu, jo viņas rīcībā esot ziņas par būtiskiem trūkumiem LNO finansiālajā darbībā. KM konkursa kārtībai izraudzīsies auditoru, kurš LNO veiks auditu un noskaidros, cik reāli maksā LNO darbības nodrošināšana un ēkas uzturēšana.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas