Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Izveidota karte ar vakcinācijas pret Covid-19 kabinetu adresēm

Nacionālais veselības dienests (NVD) sadarbībā ar Slimības profilakses un kontroles centru (SPKC) un Zāļu valsts aģentūru (ZVA) ir izveidojis interaktīvu karti ar vakcinācijas pret Covid-19 kabinetu adresēm un kontaktinformāciju, liecina informācija NVD mājaslapā.

Šajos kabinetos vakcīnas pret Covid-19 brīvprātīgi var saņemt ārstniecības iestādēs strādājošās ārstniecības personas, ārstniecības atbalsta personas un darbinieki.

Interaktīvajā kartē ir pieejama informācija par vakcinācijas pret Covid-19 kabinetiem kopumā 37 ārstniecības iestādēs visā Latvijā. NVD norāda, ka karte tiks regulāri atjaunota ar aktuālajiem vakcinācijas kabinetiem. 

Vakcinācijas kabinetu kontaktinformācija var tikt izmantota, lai pieteiktu ārstniecības iestādēs strādājošās ārstniecības personas un ārstniecības atbalsta personas vakcinācijas gaidīšanas rindā vai lai veiktu pierakstu.

Personas, kuras vēlas vakcinēties, tiek aicinātas pieteikties no ārstniecības iestādes kolektīvi, nevis individuāli.

LETA jau ziņoja, ka no pirmdienas vakcinācija pret Covid-19 notiks visās pirmā līdz piektā līmeņa slimnīcās, kā arī specializētajās ārstniecības iestādēs, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijas (VM) komunikācijas nodaļas vadītājs Oskars Šneiders.

Turklāt līdz ar jaunā veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) izdoto rīkojumu pakāpeniski tiek sākta ne tikai slimnīcu, bet arī citās ārstniecības iestādēs strādājošo ārstniecības personu, ārstniecības atbalsta personu un citu darbinieku vakcinācija. Šim nolūkam tiek veidotas gaidīšanas rindas noteiktās vakcinācijas iestādēs un pēctecīgi plānots nepieciešamo vakcīnu skaits konkrētā ārstniecības iestādē.

Pagaidām vakcinācija pret Covid-19 Latvijā notiek tikai ar farmācijas uzņēmumu Pfizer/BioNTech ražoto vakcīnu Comirnaty. Latvija līdz šim saņēmusi 23 400 šīs vakcīnas devu, ar kurām pietiek 11 700 cilvēku vakcinācijai, jo katram vakcinējamajam nepieciešams saņemt divas devas.

Sākotnēji plānots saglabāt vakcīnas devu rezerves tādā apmērā, lai katram, kurš saņēmis pirmo devu, paliktu arī otrā deva, ja gadījumā rastos sarežģījumi ar piegādēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas