Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Jāņu brīvdienās pieķerti 70 dzērājšoferi, trešdaļa stiprā reibumā

Aizvadītajās Jāņu brīvdienās pieķerti 70 dzērājšoferi, no kuriem trešdaļa bijusi pusotras vai vairāk promiļu reibumā, pirmdienas rītā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma pavēstīja Valsts policijas Metodikas un analītiskās nodaļas priekšnieks Andris Locus.

Policijas pārstāvis skaidroja, ka tad, kad reibums varētu būt ap puspromili, cilvēks svārstās, vai riskēt un sēsties pie stūres, savukārt, kad reibums ir ap pustotru promili vai vairāk, tad "cilvēks vairs nedomā". Iemesli braukt reibumā ir dažādi - pārliecība, ka varēs aizbraukt īsu ceļa posmu līdz veikalam, savukārt citus nomāc kādas nebūšanas dzīvē.

Šajā gadā svētku dienās ceļu satiksmes negadījumu bija mazāk, taču diemžēl ir trīs bojāgājušie.

Pozitīvā ziņa - šogad dzērājšoferu ir mazāk, uzsvēra Locus.

Bieži vien autovadītājiem risks nav attaisnojies, domājot, ka reibums vairs nav - ne vienreiz vien autovadītājiem fiksēts 0,51 un 0,52 promiļu reibums, kas jau ir pārkāpums, par ko pienākas bargs sods.

Valsts policijas Satiksmes uzraudzības biroja vadītāja Vineta Mistre LNT raidījumā 900 sekundes pastāstīja, ka svētku brīvdienās īpašā režīmā strādāja ap 300 ceļu policistu. Pastiprināta uzmanība tam, vai autovadītāji pie stūres nav sēdušies reibumā, turpinās arī pirmdien.

Savukārt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola Rīta Panorāmā pastāstīja, ka arī mediķiem darba netrūka, jo cilvēki guvuši dažādas traumas. Ikdienā mediķi saņem vidēji ap 200 izsaukumus saistībā ar dažādām traumām, taču Līgo dienā fiksēti 348 šādi gadījumi. Traumas gūtas gan pie ugunskura, gan ūdens. Savukārt pieci cilvēki aizrijušies ar gaļu, viens šī iemesla dēļ gājis bojā, pastāstīja Vītola.

Top komentāri

M
M
Laba bilde. GATAVS!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas