Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Jaunais Kārtības policijas priekšnieks būs Andris Zellis

No augusta Valsts policijas (VP) priekšnieka vietnieks, Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks būs līdzšinējais Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Andris Zellis.

Lai nodrošinātu efektīvu dienesta pienākumu izpildi un ar mērķi stiprināt darba organizācijas un iekšējās kontroles sistēmas, ieviest jaunas idejas un efektīvi izmantot uzkrāto profesionālo pieredzi, dienesta interesēs ar 1.augustu uz noteiktu laiku līdz 2023.gada 21.decembrim minētajā amatā iecelts Zellis, aģentūrai LETA apliecināja VP.

Līdz šim Zellis ir guvis būtisku ilggadēja pieredzi dažādos vadošos VP amatos. Kopš 2016. gada marta viņš pilda Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka pienākumus, bet pirms tam vairākus gadus bijis Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka vietnieks, Kārtības policijas biroja priekšnieks.

Savukārt, ņemot vērā Zemgales reģiona pārvaldes stratēģiskos uzdevumus un nākotnes izaicinājumus, šīs pārvaldes priekšnieka amatam bija nepieciešams izraudzīties pieredzējušu un kompetentu profesionāli.

Izvērtējot pieejamos resursus un iespējamos kandidātus, un ņemot vērā līdzšinējo Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieka, Koordinācijas un kontroles pārvaldes priekšnieka Laura Arāja ilggadējo praktiskā darba pieredzi viņš dienesta interesēs ar 1.septembri uz trīs gadiem pārcelts Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka amatā amatā.

Minēto amatpersonu rotācijas ne vien radīs iespēju izprast darba atšķirības starp dažādām struktūrvienībām policijā, bet arī nodrošinās labākās prakses, jaunu risinājumu un inovatīvas pieejas ieviešanu, kā arī veicinās darbu pie VP rīcības plāna Eiropas Komisijas Strukturālo reformu atbalsta programmas projektā izstrādāto rekomendāciju (SRAP) ieviešanas.

Kā ziņots, sakarā ar noteiktajām prasībām neatbilstošu veselības stāvokli Valsts policijas (VP) dienestu nolēmis pamest no pienākumu pildīšanas atstādinātais aizdomās turētais VP Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja priekšnieks Andrejs Sozinovs, aģentūra LETA noskaidroja VP.

Jau ziņots, ka 1.jūnijā līdzšinējais Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis devās izdienas pensijā.

No 2020.gada februāra Krapsis ieņēma VP priekšnieka vietnieka, Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka amatu, taču maija sākumā pamatojoties uz Iekšējās drošības biroja (IDB) piemēroto drošības līdzekli Iekšējās drošības biroja izmeklētā kriminālprocesā viņš no amata pienākumu pildīšanas atstādināts.

Tāpat ziņots, ka VP priekšniekam Rukam būs jāmeklē arī jauns Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja priekšnieks, jo līdzšinējais šī amata ieņēmējs Andrejs Sozinovs sakarā ar noteiktajām prasībām neatbilstošu veselības stāvokli 1.jūnijā nolēma dienestu pamest. Arī viņš figurē kādā kriminālprocesā, kuru izmeklē Valsts drošības dienests.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas