Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Jaundžeikaram Centrālcietumā kļuvis slikti; nogādāts slimnīcā

Apcietinātajam bijušajam Saeimas deputātam un Nacionālās drošības komisijas vadītājam Dzintaram Jaundžeikaram (LPP/LC) Rīgas Centrālcietumā piektdien kļuvis slikti, un cietuma darbinieki pie viņa izsaukuši ātro palīdzību, aģentūrai BNS pastāstīja Jaundžeikara advokāts Pāvels Rebenoks.

Advokāts gan nemācēja teikt, kādas tieši veselības problēmas Jaundžeikaram radušās, bet cietuma uzraugi paskaidrojuši, ka apcietinātais nespēj pārvietoties.

Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP) aģentūrai BNS apstiprināja, ka Jaundžeikaram kļuvis slikti un pie viņa izsaukta ātrā palīdzība. Mediķi viņu aizveduši uz vienu no Rīgas slimnīcām. Jaundžeikara diagnozi IeVP nekomentēja.

Advokāts uzsvēra, ka jau vairākkārt vērsies pie procesa virzītāja, lūdzot Jaundžeikaru aizvest pie ārsta ārpus cietuma, jo viņam jau iepriekš bijušas problēmas ar veselību. "Nevienu reizi viņš netika aizvests, bet Centrālcietuma ārsti nav spējīgi palīdzēt ar specifiskām kaitēm," sacīja Rebenoks.

Par Jaundžeikara veselības pasliktināšanos apcietinājumā advokāti ziņoja jau novembra beigās. Viens no viņa advokātiem Saulvedis Vārpiņš toreiz norādīja, ka veselības problēmas Jaundžeikaram bijušas jau pirms apcietināšanas.

Ieslodzījuma vietu pārvaldē gan noliedza, ka apcietinātajam būtu pasliktinājusies veselība.

Jau ziņots, ka pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja lūguma Rīgas Centra rajona tiesa 3.novembrī Jaundžeikaram piemēroja apcietinājumu. Viņa lietu izmeklēs prokuratūras prokurore Viorika Jirgena.

Jaundžeikara kriminālprocess satur valsts noslēpumu un atzīts par slepenu.

Advokāts Pāvels Rebenoks iepriekš pastāstīja, ka bijušajam iekšlietu ministram un Nacionālās drošības komisijas vadītājam inkriminēti divi Krimināllikuma panti ‒ valsts noslēpuma izpaušana un korespondences izpaušana.

Pēc izmeklēšanas uzskata, Jaundžeikars ir uzkūdījis kādu KNAB amatpersonu izpaust viņam valsts noslēpumu, iepriekš norādīja advokāts.

TV3 raidījums Nekā personīga iepriekš vēstīja, ka Jaundžeikara  lietā ir trīs aizdomās turētie, jo bijušais ministrs un KNAB darbiniece izmantojuši starpnieku.

Nekā personīga uzsvēra, ka kūdīšanas galvenais ierocis ir nauda. Cik tika maksāts par vērtīgās informācijas iznešanu ārpus KNAB sienām, noskaidros izmeklēšana. KNAB amatpersona ar izmeklētājiem, visticamāk, sadarbojas, jo atrodas uz brīvām kājām.

Prokuratūra apstiprināja, ka bijušā Saeimas deputāta un iekšlietu ministra Dzintara Jaundžeikara lietas ietvaros arī noskaidros, kurš, iespējams, noplūdinājis viesnīcā Rīdzene noklausīto sarunu ierakstus.

Šīs sarunas, iespējams, ir daļa no tā dēvētās oligarhu lietas.

Savukārt ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers nolēmis Jaundžeikara lietai pievienot kopš vasaras Drošības policijas izmeklēto kriminālprocesu par operatīvās informācijas noplūdi saistībā ar plānotajām kratīšanām oligarhu lietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas