Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Jaunjelgavas skolā cietušā zēna māte plāno tiesāties

Zēna, kurš cietis no savu skolasbiedru uzbrukuma Jaunjelgavas vidusskolā, māte plāno uzsākt tiesvedību pret vardarbībā vainotā skolēna vecākiem, otrdienas laikrakstā Diena atklāja Ziedot.lv pārstāve Ilze Ošāne.

Viņa norādīja, ka ģimene ir diezgan trūcīga un daudzi piedāvājuši palīdzēt. Šobrīd portālā Ziedot.lv uzsākta līdzekļu vākšanas kampaņa piekautā bērna turpmākai psiholoģiskai rehabilitācijai un logopēda vizītēm, lai mazinātu mācīšanās traucējumus. Juridisku palīdzību piedāvājuši arī advokāti, un, ja viņi to sniegs bez atlīdzības, daļa ziedojumu varētu tikt izmantota tiesas izdevumu segšanai.

Šobrīd bērns fiziski jūtoties labi, taču notikušais atstājis psiholoģiskas sekas, ko novērst palīdz speciālisti krīzes centrā Valmierā. "Cietušais kopā ar māti un jaunāko brāli te uzturas jau teju mēnesi - tik ilgu rehabilitācijas kursu vardarbībā cietušiem bērniem apmaksā valsts," atklāj nodibinājuma Centrs Valdradze valdes priekšsēdētāja Eva Sāre-Aizsilniece.

E.Sāre-Aizsalniece sacīja, ka sākotnēji cietušā mātei šķitis, ka bērna psiholoģiskā trauma būs pārejoša, bet speciālisti krīzes centrā secināja, ka psihe ir iedragāta un minimālais atlabšanas laiks varētu būt gads.

Tikmēr policijas izmeklēšana vēl nav noslēgusies: "No mūsu puses pierādījumi ir savākti, bet gaidām psihologa slēdzienu un pēdējos atzinumus no tiesu medicīniskās ekspertīzes par miesas bojājumu pakāpi. Atkarībā no tā lieta tiks nodota vai nu pašvaldības Administratīvajai komisijai, vai Aizkraukles rajona tiesai, kas teiks gala spriedumu - gan par to, kurš ir vainīgs, gan par piemērojamo sodu," skaidro Aizkraukles rajona policijas pārvaldes Kārtības policijas biroja priekšnieks Gatis Strazdiņš.

Diena jau ziņoja, ka aizdomās turamo varmāku Jaunjelgavas novada dome lēmusi izslēgt no skolas, to pamatojot ar faktu, ka skolēns deklarēts cita novada teritorijā. Savukārt tiesībsargājošās iestādes norādīja, ka šāds lēmums ir pretrunā ar normatīvajiem aktiem. Šī iemesla dēļ arī skolas direktore nav gatava pildīt domes rīkojumu. Iespējams, viņa 14. jūnijā lūgs jaunievēlētajai domei, kurā ievēlēta arī pati, atcelt šo lēmumu.

Visu rakstu lasiet šodienas laikrakstā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas