Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jūrmalas nelegālās atkritumu glabātavas ugunsgrēka lietā trīs aizdomās turētie

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) saistībā ar šovasar notikušo ugunsgrēku nelegālajā atkritumu glabātavā Jūrmalā par aizdomās turētajiem atzinusi trīs personas, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska.

ENAP lietvedībā atrodas kriminālprocess, kas kvalificēts pēc trīs Krimināllikuma pantiem - par zemes, mežu un ūdeņu piesārņošanu, un atmosfēras gaisa piesārņošanu, kā arī atkritumu apsaimniekošanas noteikumu pārkāpšanu.

Par aizdomās turētajiem atkritumu apsaimniekošanas noteikumu pārkāpšanā, ja ar to radīts būtisks kaitējums dabas videi, cilvēku veselībai, mantiskajām vai saimnieciskajām interesēm, atzītas trīs personas. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz četriem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu, norādīja Gžibovska.

Aizdomās turētajiem piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu. Policijā neatklāja, kas ir aizdomās turētie.

Tāpat ENAP šajā kriminālprocesā pieņēmusi lēmumu par cietušo atzīt valsti Valsts vides dienesta personā.

Izmeklēšana šajā kriminālprocesā turpinās, un plašāka informācija pagaidām netiek sniegta.

Jūrmalas domes pārstāve Zane Leite aģentūrai norādīja, ka pašvaldībai nav informācijas par šo procesu un iespējamiem aizdomās turamajiem.

Savukārt uzņēmuma SIA Prima M valdes locekle Lūcija Uzkliņģe aģentūrai LETA apstiprināja, ka ir viena no trīs aizdomās turētajām personām. Savukārt citas aizdomās turētās personas viņa atteicās apspriest, vienīgi norādot, ka tie ir cita uzņēmuma darbinieki, kas tolaik bija saistīti ar Prima M darbību. Uzkliņģe sacīja, ka viņa un vēl divas personas tiek turētas aizdomās par nelicenzētu darbību, nevis ugunsgrēka izraisīšanu.

Pēc viņas domām, policija mēģina atrast personas, kurām uzvelt notikušā vainu, nevis atrast patiesos ugunsgrēka izraisītājus. Uzkliņģe arī norādīja, ka Slokas apkaimē deguši otrreizējās pārstrādes materiāli, nevis atkritumi.

Tāpat uzņēmuma valdes locekle teica, ka apsver iespēju griezties Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā ar lūgumu izvērtēt teritorijas attīrītāja, SIA Clean R darbības. Pēc Uzkliņģes teiktā, Slokas ugunsgrēkā dega 8000 tonnas pārstrādes materiālu, nevis 23 000 tonnas atkritumu.

To, ka ugunsgrēka vietā bijušas uzkrātas aptuveni 23 000 tonnas atkritumi aplēsis Valsts vides dienests. Clean R pēc teritorijas attīrīšanas informēja, ka ir izvedis aptuveni 12 500 tonnas atkritumu.

Informācija Firmas.lv liecina, ka Prima M apgrozījums 2015.gadā bija 15 331 eiro, bet zaudējumi bija 2375 eiro apmērā. Prima M reģistrēta 2011.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2846 eiro. Prima M pieder SIA SO Trust, kura vienīgais īpašnieks ir Oļegs Sokolovs.

Valsts policijā izmeklēšanā atrodas vēl viens kriminālprocess saistībā ar Jūrmalas nelegālo atkritumu glabātavu. Šī lieta ir Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes lietvedībā un tā kvalificēta pēc Krimināllikuma panta par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, kas izdarīta ar dedzināšanu un ir izraisītas smagas sekas.

Šajā kriminālprocesā šobrīd nevienai personai nav aizdomās turētā statuss.

Kā vēstīts, 3. jūlijā pēc Krīzes vadības padomes sēdes saistībā ar notikušo ugunsgrēku VP priekšnieks Ints Ķuzis žurnālistiem paziņoja, ka likumsargiem ir aizdomas par notikušu ļaunprātīgu dedzināšanu nelegālajā atkritumu glabātavā.

18. jūnija pēcpusdienā Jūrmalā, Slokas apkaimē, izcēlās ugunsgrēks kādā teritorijā, kur bez atļaujas tika glabāts liels daudzums plastmasas atkritumu. Tie dega 12 000 kvadrātmetru jeb 1,2 hektāru platībā. Ugunsgrēkam tika noteikta paaugstināta bīstamība. Izgāztuvē bija uzkrāti aptuveni 23 000 tonnu atkritumu. Ugunsgrēka vietā atrastas arī baterijas, elektrības vadi un aerosola pudeles.

Teritorijas sakārtošanas darbus veicis uzņēmums SIA Clean R. Tam iztērētos aptuveni 550 000 eiro paredzēts piedzīt no uzņēmuma SIA Prima M, kas saimniekoja šajā teritorijā.

Pievienota 7. - 12.rindkopa

Top komentāri

reptilis
r
Vai sodīs arī to valstu amatpersonas no kurām un ar kuru atļauju citās valstīs ieved viņu mēslus???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas