Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kā pašlaik izskatās slavenajā Skrundas lokatora pilsētiņā

Skrundas lokatora militārā pilsētiņa, kuras liktenis ilgus gadus bija neskaidrs, kopš šī gada sākuma ir vietējās pašvaldības īpašums. Šovasar šī teritorija izmatota militāro mācību organizēšanai - izmēģinājuma režīmā tur militāros vingrinājumus veikušas NATO spēku vienība, Militārā policija un Zemessardze.

Šī gada laikā gan pilsētiņas ainava nav īpaši mainījusies un objekts aizvien brīvi pieejams tiem, kuri vēlas to apskatīt. Kā šajā pilsētiņā izskatās pašlaik, skatāms Aivara Liepiņa fotogrāfijās!

Jāatgādina, ka iepriekšējos gados šo dažu kilometru attālumā no Skrundas esošo militāro pilsētiņu iepriekš bija iekārojuši, bet neiegādājās vairāki vietējie un ārvalstu investori. Pašvaldība pilsētiņu iegādājās par iepriekš noteikto izsoles sākumcenu - 12 000 eiro.

Šī vieta nākotnē iecerēta arī uzņēmējdarbības attīstīšanai – gan ražošanas teritoriju attīstībai, gan tūrisma objektu izveidei, gan citiem saimnieciskās darbības veidiem.

Iepriekš no militārās pilsētiņas iegādes vairākkārt atteikušies atkārtoto izsoļu uzvarētāji, tāpēc Skrundas novada pašvaldība kā nekustamā īpašuma parāda piedzinēja no zvērinātās tiesu izpildītājas Ineses Božes saņēma vēstuli ar ierosinājumu nekustamo īpašumu paturēt pašvaldībai.

Skrundas militāro pilsētiņu tās iedzīvotāji - Krievijas militārpersonas - atstāja 1999.gadā. Tikai 2010.gadā šo objektu izdevās pārdot - toreiz to par 170 000 latu iegādājās Krievijas pilsonim piederošs uzņēmums Iniciatīva Eiropa. Tomēr jau drīz kļuva skaidrs, ka pilsētiņā nekāda aktivitāte nenotiek un pilsētiņas īpašnieks pēc pāris gadiem pārtrauca pašvaldībai maksāt nekustamā īpašuma nodokli. Parāda summa jau tuvojās 12 000 eiro. 

Pērn izsolē pilsētiņu kāds investors iegādājās par teju septiņas reizes lielāku summu - 82 800 eiro, taču izsoles uzvarētājs no šī objekta atteicās un nosolīto summu nesamaksāja.

Pagājušā gada rudenī notika vēl viena izsole, kurā īpašumu par 403 200 eiro nosolīja SIA Kurzemes nekustamie īpašumi (KNĪ), taču decembrī no šī darījuma atteicās. Tad objekts saskaņā ar likumupiedāvāts nākamajam izsoles dalībniekam – SIA Capital Investment Group. Taču decembra nogalē arī šis pretendents atteicās no iespējas iegādāties bijušo militāro pilsētiņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas