Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kabanovam par iespējamo atrašanos alkohola reibumā - rakstisks brīdinājums

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien pieņēma lēmumu izteikt rakstisku brīdinājumu deputātam Nikolajam Kabanovam (SC) par viņa izturēšanos un iespējamo atrašanos alkohola reibumā darba laikā.

Komisija Kabanovam piesprieda visbargāko sodu - izteikt rakstveida brīdinājumu, paziņot par to Saeimas sēdē un publicēt oficiālajā laikrakstā Latvijas vēstnesis.

Deputāti Kārlis Seržants (ZZS) un Gunārs Rusiņš trešdien aicināja apvienības Saskaņas centrs (SC) frakciju turpmāk laicīgi vērtēt Kabanova rīcību, lai atbildīgajai komisijai nebūtu viņa rīcība tik bieži jāvērtē.

Jau ziņots, ka Saeimas deputāte Inita Bišofa (RP) bija vērsusies Saeimas Mandātu, ētikas un iesnieguma komisijā ar lūgumu izskatīt apakškomisijā radušos situāciju, kad Kabanovs bija, iespējams, lietojis apreibinošas vielas un Valstiskās audzināšanas apakškomisijas sēdē uzvedies Saeimas deputātam nepiedienīgi.

Kabanovs noliedza, ka būtu bijis alkohola reibumā.

Saeimas Mandātu, ētikas un iesnieguma komisija iepriekšējā sēdē uzklausīja ekspertu vērtējumu par to, kā Kabanova gadījums tiktu vērtēts no Darba likuma perspektīvas. Saeimas Juridiskā biroja vadītājs Gunārs Kusiņš skaidroja, ka deputāti ir ievēlēti, tāpēc viņi neatrodas darba tiesiskajās attiecībās un Darba likums uz viņiem nav attiecināms kā uz strādājošajiem.

SC frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Urbanovičs pēc frakcijas sēdes iepriekš solīja, ka gadījums ar Kabanovu vairs neatkārtosies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas