Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kaimiņa saslimšanas ar Covid-19 dēļ izmeklēs visus Saeimas deputātus

Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa saslimšanas ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 dēļ Slimību profilakses un kontroles cents (SPKC) izmeklēs visus parlamentāriešus un citus parlamenta darbiniekus, šodien žurnālistiem paziņoja SPKC pārstāvis Jurijs Perevoščikovs.

Tāpat cilvēkiem, kuri ir kontaktējušies ar Kaimiņu, turpmākās 14 dienas ir jāpavada pašizolācijā, sekojot līdzi savam veselības stāvoklim un nepieciešamības gadījumā vēršoties pēc mediķu palīdzības.

Ņemot vērā, ka Kaimiņš kontaktējies arī ar valdības pārstāvjiem un piedalījies koalīcijas partiju Sadarbības padomes sēdēs, pašizolēties nepieciešams arī valdības locekļiem, tostarp Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV). Arī šīs personas pārbaudīs SPKC. Perevoščikovs gan norādīja, ka pašreiz nav iespējams nosaukt konkrētu kontaktpersonu skaitu, kurām jāievēro pašizolācija, jo Kaimiņš pēc atgriešanās no ārzemēm pietiekami ilgi bijis kontaktā ar dažādām personām un pašreiz vēl turpinās izmeklēšana. 

Perevoščikovs pauda, ka tiek pieļauts, ka Kaimiņš varētu būt inficējies ārzemēs. Iespējams, Kaimiņš ar Covid-19 saslimis vēl marta sākumā.

Saistībā ar to, ka simptomi Covid-19 ir plaši un Kaimiņš iepriekš nav bijis pārbaudīties, kaut pats apgalvo, ka esot bijis slims, nevar ne pierādīt, ne noliegt, kurā brīdī inficēšanās notika, pauda SPKC pārstāvis, uzsverot, ka medicīnā vislabāk strādāt, pieņemot sliktāko scenāriju, lai būtu maksimāla sabiedrības veselības aizsardzība.

"Sakarā ar to, ka sociālie un darba kontakti ir pietiekami lieli, pieņemts lēmums veikt plašu izmeklēšanu. Ņemot vērā, ka tas ir valsts objekts un nevarētu pieļaut slimības izplatīšanos, strādājam ar Saeimas administrāciju. Mums ir pienākums tagad pieņemt lēmumu izmeklēt visas personas. [..] Visiem cilvēkiem, kas bijuši kontaktā ar inficēto, jānodrošina pašizolēšanās mājas karantīnā," teica SPKC pārstāvis. 

Perevoščikovs skaidroja, ka par tuvu kontaktu tiek uzskatīta situācija, kad cilvēks bijis mazāk nekā divu metru attālumā viens no otra vairāk nekā 15 minūšu garumā. 

"Mēs uzskatām par kontaktpersonām visus, kuri piedalījās kopā ar viņu sēdēs un apspriešanās, jo tas ir pietiekami ilgs laiks," teica SPKC pārstāvis.

Viņš norādīja, ka attāli, īslaicīgi, gadījuma kontakti nav saistīti ar lielu inficēšanās risku, tomēr uzsvēra, ka sazināties ar SPKC ir aicināti visi cilvēki, kuri ir bijuši kontaktā ar Saeimas deputātu. 

Perevoščikovs arī norādīja, ka visām tuvajām personām, kas ir pakļautas pašizolācijai, nepieciešamības gadījumā piešķirama arī slimības lapa. 

Veselības ministrijas valsts sekretāre Daina Mūrmane-Umbraško, nenosaucot konkrētu lietu, norādīja, ka ministrija un SPKC strādā pie viena konkrēta gadījuma, kur saslimušais cilvēks, neievērojot Latvijā noteiktās rekomendācijas, nav devies pašizolācijā, līdz ar to ir ļoti liels kontaktpersonu skaits, kas ir jāapzina un ar ko ir jāsazinās.

Kā ziņots, Kaimiņš sociālajos tīklos paziņojis, ka no 17.marta saistībā ar sliktu pašsajūtu ir pašizolējies. Piektdien, 20.martā, nodevis analīzes un sestdien saņēmis informāciju par pozitīvu Covid-19 rezultātu. 

"Es atvainojos visiem, ar kuriem tikos 15. un 16.martā, un aicinu un lūdzu viņus pārbaudīties!" raksta deputāts.

Jau ziņots, ka Latvijā kopumā veikti 4446 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet saslimšana apstiprināta 124 cilvēkiem.  

Līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Papildināta visa ziņa.

Top komentāri

Itamars Toledano
Nu lūk, PRET Dievu nepalīdz nekas! Atliek vien lūgt Dievu, lai Saeimas naida un ņeģēlību APSĒSTOS - Aldi, Didzi, Jūli, Lindu Jantariku, Iesalnieku, Tavaru, Krauzi, DRO, Pipuli un Ciklopu Covid-19 aprītu! Tad valsts tūlīt gaišāka un tīrāka taps!
****
*
Vājprāts, deputāti iedomājas Dievi esam. Parasts cilvēks nevar nodot analīzes uz koronvīrusu, ja nav izteikti simptomi, bet atliek vienam Kaimiņam saslimt, ka deputāti skrien taisīt testu par nodokļu maksātāju naudu. KAUNS, beidziet tak ņirgāties par tautu. Labi jums tas nebeigsies.
ļuļa
ļ
es rakstā neredzu atbildi uz galveno jautājumu - kas to apmaksās? ja valsts, tad valstij jāapmaksā arī pilnīgi visiem citiem pilsoņiem. pagaidām tests par velti ir tikai tiem, kam ir izteiktas covid pazīmes.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas