Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kalējs: Pagaidām nav kopējas skaidrības par datu aizsardzības jautājumiem slimnīcu darbā

Pagaidām nav kopējas skaidrības par to, kā datu aizsardzības jautājumi realizēsies tieši slimnīcās, aģentūrai LETA pēc tikšanās ar Veselības ministriju (VM) sacīja Latvijas Slimnīcu biedrības priekšsēdētājs Jevgēņijs Kalējs.

Viņš norādīja, ka šodien VM biedrībai un slimnīcu vadītājiem diezgan izsmeļoši skaidroja, kas būtu darāms slimnīcās saistībā ar datu aizsardzību, tomēr ministrijas sniegtā informācija reizēm esot pretrunā ar Datu valsts inspekcijas ieteikumiem, kas ir daudz striktāki nekā VM.

Kalējs norādīja, ka VM Slimnīcu biedrības pārstāvjus un slimnīcu vadītājus mudināja būt "lojāliem un atvērtiem pret pacientiem", kas nedaudz atšķiroties no tā, ko prasa Datu valsts inspekcija, tostarp runājot par pacientu identifikāciju un rindu veidošanās kārtību. Slimnīcu biedrība gan piekrīt VM nostājai, atzina Kalējs.

Vienlaikus viņš norādīja, ka, tā kā vērojamas dažādas pieejas, Slimnīcu biedrība cer, ka Tieslietu ministrijā izveidotā darba grupa, iespējams, piesaistīs arī biedrību, kas dotu iespēju jautājumus par datu aizsardzību pārrunāt padziļināti, jo daudzi no tiem joprojām ir neskaidri.

Jau vēstīts, ka ES Vispārīgā datu aizsardzības regula stājās spēkā 2016.gada 24.maijā un tiek piemērota no 25.maija.

Regula paredz stingrākas prasības piekrišanai kā personas datu apstrādes pamatam. Līdz ar to izmaiņas būs jāveic dažādās iesniegumu formās, piemēram, anketās, kuras tiek izmantotas klienta kartes iegūšanai, anketās, ar kurām persona izsaka piekrišanu piedalīties klientu pētījumā vai saņemt reklāmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas