Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kariņš izveidojis finanšu sektora pārveides sadarbības grupu

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) izveidojis finanšu sektora pārveides sadarbības grupu, liecina paziņojums oficiālajā laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Sadarbības grupu vadīs Kariņš, bet tajā līdzdarbosies finanšu sektora pārstāvji.

Sadarbības grupas locekļi būs SEB bankas grupas valdes loceklis Magnuss Agustsons, SIA Unicredit Leasing valdes priekšsēdētājs Jevgenijs Belezjaks, VAS Attīstības finanšu institūcija Altum valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš, Swedbank vadītāja Baltijā Šarlote Elsnica, Luminor Bank Latvijas filiāles vadītāja Kerli Gabriloviča, Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietniece finanšu politikas jautājumos Līga Kļaviņa, kā arī Citadele banka padomes priekšsēdētāja vietniece Elizabete Kričlija.

Sadarbības grupā darbosies arī Blueorange Bank valdes un izpildkomitejas priekšsēdētājs Dmitrijs Latiševs, Latvijas Finanšu nozares asociācijas valdes priekšsēdētāja Sanda Liepiņa, Luminor Bank padomes priekšsēdētājs Nils Melngailis, Citadele banka valdes loceklis Johans Okerblums, finanšu ministrs Jānis Reirs (JV), Swedbank valdes priekšsēdētājs Reinis Rubenis un SEB Bankas prezidente Ieva Tetere.

Plānots, ka sadarbības grupas vadītājs varēs pieaicināt piedalīties sadarbības grupas sēdēs Latvijas un starptautisko uzraudzības un kontroles institūciju pārstāvjus, kā arī citu starptautisko institūciju pārstāvjus.

Sadarbības grupas sekretariāta funkcijas veiks un darbu organizēs Finanšu ministrija.

Sadarbības grupa tika izveidota, lai veicinātu sadarbību finanšu sektora pārveides procesā, atjaunotu Latvijas finanšu sektora starptautisko reputāciju, kā arī novērtētu pārmaiņu procesa ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi Latvijā.

LETA jau vēstīja, ka šā gada 20.februārī Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) parakstīja trīs rīkojumu projektus, kas paredz reformēt finanšu sektora uzraudzību.

Kariņš pēc Finanšu sektora attīstības padomes sēdes žurnālistiem stāstīja, ka viņš ir vērtējis finanšu sistēmu kopumā un kā tiks ieviestas Eiropas Padomes noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas ekspertu komitejas Moneyval rekomendācijas. Premjerministra ieskatā, Moneyval rekomendāciju izpilde ļaus "kosmētiski remontēt" finanšu sektoru, bet ar to nebūšot gana.

Viņš parakstīja trīs rīkojumu projektus, kas paredz ne tikai stiprināt banku uzraudzību, bet arī izslēgt no finanšu sektora bankas, kas necīnās ar finanšu noziegumiem.

 

Top komentāri

Juris
J
Totāla neuzticības izteikšana Latvijas Bankai un FKTK. Kā var pārveidot finanšu sektoru, neiesaistot abu institūciju pārstāvjus. Tukšu tikai gvelzīs un apspriedīs, kurš kurā gadā vairāk naudu atmazgājis un ko tagad ar to visu darīt. Tas nav ledus bizness, Krišjāni, kur var atļaut visam izkust.
delta
d
Gada kukainis kaKariņš imitē vētrainu darbību
Tereza Mendoza
T
Kas par gudru formulējumu: "pārveides sadarbības grupa". Pat nošaut tādu muldoņu neceltos kāja. Bet stulbajiem latviešiem jau viss der - jo kaut kas idiotiskāk skan un tiek praktiski darīts, jo stulbie latvieši laimīgāki. Nožēlojama tauta! Pat vienu divus normālus cilvēkus nevar nosēdināt pie valsts stūres. Atrod tikai tādus supermuļķus kā šo lingvistu ar tukšu galvu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas