Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Kariņš: Medicīnisko aizsarglīdzekļu krājumi Latvijā ir pietiekami

Turpinoties cīņai pret Covid-19 izplatību, Latvijas nodrošinājums ar medicīniskajiem aizsarglīdzekļiem pašlaik ir pietiekams, šorīt LTV Rīta panorāmā paziņoja premjers Krišjānis Kariņš (JV).

Šis jautājums vakar pārrunāts Krīzes vadības padomes sēdē un secināts, ka medicīnisko aizsarglīdzekļu krājumi valstī ir pietiekami, ir funkcionējoši algoritmi, kā tos izdala, un nav nekādu indikāciju, ka kaut kā trūktu.

Jautāts par lauku ģimenes ārstu pausto satraukumu, ka valsts tiem vairs nepiegādās bezmaksas maskas, kuras viņi tālāk dalījuši saviem klientiem, Kariņš atzina, ka tieši šāds aspekts padomes sēdē neesot pārrunāts, taču nevajadzētu būt tā, ka valsts nespēj piegādāt mediķiem aizsargmaskas, jo tieši ar tām valstij esot diezgan lielas rezerves.

Lūgts vērtēt, vai ir iespējams, ka valsts jaunus ierobežojumus cīņai pret Covid-19 nosaka agrāk par 6.novembri, ja slimības izplatības situācija pasliktinās, Kariņš uzsvēra, ka Latvijā salīdzinoši nesen ir ieviesti pēdējie drošības pasākumi, kuriem jādod iespējas "iedarboties".

Politiķis atzīmēja, ka pēdējo dienu rādītāji Latvijā ir cerīgi, proti, Covid-19 izplatības ātrums ir piebremzējies, taču pagaidām vēl nevarot izdarīt tālejošus secinājumus.

Pēc Kariņa vārdiem, šobrīd valdības plāns esot vienkāršs - ar sabiedrības līdzdalību apturēt esošo Covid-19 izplatības vilni, darot trīs vienkāršas lietas - ievērojot distanci, mazgājot rokas un lietojot sejas maskas publiskās vietās.

Masku noliedzējus Kariņš aicināja ieklausīties epidemiologā Jurijā Perevoščikovā, kurš valdību informējis par vairākiem pētījumiem, kas apliecina sejas masku lietderību cīņā pret slimības izplatību. Premjers arī aicināja padomāt, kāpēc mediķi visā pasaulē gadiem lieto sejas maskas, un vai tiešām cilvēkiem šķiet, ka mediķi neko nesaprot par to lietošanas nepieciešamību.

Kariņš atzina, ka musināšana nelietot sejas maskas jau sāk robežoties ar valsts drošības jautājumu, tomēr valdība neesot spriedusi, vai un kā tieši uz to vajadzētu reaģēt.

Runājot par Nacionālās apvienības ieceri 18.novembrī tomēr rīkot plašu lāpu gājienu, Kariņš stāstīja, ka ar partneriem šo jautājumu pārrunājis nav, tomēr viņš silti ieteiktu padomāt, vai pasākumam nevar rast virtuālu alternatīvu. Savu patriotismu spējam izrādīt dažādos veidos, un patriotisms nenozīmē vien spēju sapulcēt vienkopus lielu skaitu cilvēku, izteicās politiķis.

Kariņš pastāstīja, ka šonedēļ plānotas vairākas tikšanās ar koalīcijas partneriem, kad arī premjers plānojis pieskarties šim jautājumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas