Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Kariņš paziņo par finanšu sektora kontroles reformu

Trešdien, 20. februārī, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pēc Finanšu sektora attīstības padomes sēdes paziņoja par lēmumu īstenot finanšu sektora kontroles reformu, lai stiprinātu nozares uzraudzību Latvijā.

"Tikai veicot būtiskus uzlabojumus un sakārtojot uzraudzību no pašiem pamatiem, mēs varēsim nodrošināt caurspīdīgu, ilgtspējīgu un drošu finanšu sektora darbību. Mūsu uzdevums ir palīdzēt finanšu sektoram pārveidoties, lai tas būtu pamats augošai uzņēmējdarbības videi Latvijā. Lai to īstenotu, esmu uzdevis finanšu, tieslietu un iekšlietu ministriem izstrādāt finanšu sektora kontroles reformas likumu pakotni. Mums ir nepieciešams spēcīgs finanšu sektors un tam atbilstoša, efektīva finanšu kontroles sistēma," pēc Finanšu sektora attīstības padomes sēdes uzsvēra Kariņš, norādot, ka ir uzdevis finanšu sektora kontroles likumu pakotni iesniegt Ministru kabinetā līdz 26. martam.

Kariņš ir uzdevis finanšu ministram izstrādāt grozījumus Kredītiestāžu likumā, lai noteiktu precīzu tiesisko ietvaru gadījumiem, kad kredītiestāžu darbība tiek izbeigta saistībā ar konstatētiem noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas normu pārkāpumiem, tostarp noteikt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) pienākumus un tiesības kredītiestādes likvidācijā šādās situācijās.

Tāpat Kariņš rezolūcijā ir uzdevis finanšu ministram izstrādāt grozījumus FKTK likumā ar mērķi stiprināt institūcijas lomu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanā, kā arī reglamentēt FKTK un Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta (Kontroles dienests) savstarpējus sadarbības mehānismus noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanā.

Kariņš ir vērsies arī pie tieslietu un iekšlietu ministriem ar uzdevumu izstrādāt grozījumus Kriminālprocesa likumā, kas paplašinātu legālās prezumpcijas principa piemērošanu attiecībā uz noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un terorisma finansēšanu. Tāpat Kariņš ir uzdevis ministriem sadarbībā ar Ģenerālprokuratūru sagatavot un iesniegt grozījumus normatīvajos aktos, kas atslogotu tiesībaizsardzības iestāžu, prokuratūras un tieslietu sistēmu kopumā ar mērķi palielināt noziedzīgu nodarījumu atklāšanu, it īpaši tādu, kas saistīti ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un terorisma finansēšanu.

Top komentāri

ja pēc būtības runāt
j
Tad lai tik groza tos likumus. Tas tik pat maz ko dos, ja nebūs cilvēku, kas strādā ne mafias, bet savas valsts labā, bet lai tādi būtu, ir jābūt pavisam citai valsts attīstības politiskai koncepcijai un jāizskauž pastāvošā blatu sistēma, kas saēdusi visus valsti un sabiedrību......
Vecsčekists
V
"ASV atmaskotājiem" ir jāizvēlas - vai nu viņi grib būt atkarīgi no ASV, vai atkarīgi no Krievijas. Ir vēl trešais variants - būt atkarīgiem pašiem no sava stulbuma. Bet es šaubos vai kāds izvēlēsies trešo .
Patiesībā
P
Nekas netiks sakārtots vienkārši Šis ASV pilsonis strādā uz ASV senatoru privātajiem biznesiem ,un ASV reāli viņam maksā par šo visu atkatus kuri viņam guļ ASV bankas kontos . Sakārtošana īstenībā nozīmē NOVĀKT SEV NEVAJADZĪGOS KONKURENTUS ,UN TAS ARĪ VISS . KARIŅŠ IR ASV KALPS ,UN ATSTRĀDĀ ASV SENATORA ATKATUS . VAI TIK TIEŠĀM CILVĒKI NEREDZ ,KAS NOTIEK LATVIJĀ LATU IZNĪCINĀJA KARIŅU KOLĒĢE RIŽĀ ABLV BANKU NOGRĀVA ASV LUMINOR NOPIRKA ASV ,CITADELI NOZAGA MUMS ASV VAI JŪS TIK TIEŠĀM NEREDZAT ,KA ASV PĀRŅEM LATVIJAS ASINSRITI ,UN MĒS ESAM NOLEMTI . MUMS REĀLI JĀSADODAS ROKĀS ,UN KĀ MĒS PATRIECĀM KOMUNISTUS TĀ MĒS PATRIEKSIM ASV ,UN LATVIJA VARĒS UZELPOST . PIE ŠĪS SITUĀCIJAS ,KAS NOTIEK TAGAT MĒS TIKAI ,UN VIENĪGI VERGOSIM ASV ,UN PATS GALVENAIS LATVIJAS NAUDA AIZPLŪDĪS UZ ASV ,UN LATIJAS IEDZĪVOTĀJI KĀ JAU TAS NOTIEK TIKAI AIZBRAUKS NO LATVIJAS ,LAI VARĒTU IZDZĪVOT. KARIŅA PARTIJA VISA KĀ VIENS VEIC GENOCĪDU PRET LATVIJAS VALSTI ,UN TAUTU ,UN REĀLI PATIESĪBĀ PIESEDZ ASV .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas