Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kariņš: Valdība ceturtdien vēl nelems par plašāku ierobežojumu mīkstināšanu

Ministru kabinets ceturtdien, 28.maijā, vēl nelems par plašāku ierobežojumu mīkstināšanu pēc ārkārtējās situācijas beigām 9.jūnijā, trešdien Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā informēja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers stāstīja, ka valdība ceturtdien izskatīs jaunu ar Covid-19 pandēmiju saistītu likumprojektu, kas būs spēkā pēc 9.jūnija, kad plānots atcelt valstī izsludināto ārkārtējo situāciju. Pēc Kariņa teiktā, ņemot vērā epidemiologu ieteikumus, Saeimai būs jālemj par to, cik ilgi šis likums būs spēkā. Premjera ieskatā, tam vajadzētu būt spēkā gadu.

Vienlaikus likumprojektā būs paredzētas Ministru kabineta iespējas pieņemt lēmumus, kas attieksies uz drošības pasākumiem Covid-19 ierobežošanai. "Ja kaut kur Eiropā vai Latvijā būs jauns slimības uzliesmojums, mēs varēsim ātri reaģēt, neizsludinot ārkārtējo situāciju. Piemēram, atsaukt kādus ceļošanas galamērķus," skaidroja Ministru prezidents.

Vaicāts, vai valdība ceturtdien varētu lemt arī par plašāku ierobežojumu mīkstināšanu pēc 9.jūnija, Kariņš norādīja, ka par šiem lēmumiem ir jāgaida līdz 9.jūnijam, jo visi lēmumi tiks pieņemti, ņemot vērā epidemiologu ieteikumus. 

Premjers atzina, ka viņš izprot uzņēmēju vēlmi plānot savu darbību, vienlaikus piebilstot, ka lēmumos ir jālīdzsvaro ekonomikas un sabiedrības veselības intereses.

"Kad Veselības ministrija jutīsies droša, ka var spert nākamo soli, ja saslimstība samazināsies kā līdz šim, tad ir sagaidāms, ka varētu paplašināt pulcēšanas iespējas," sacīja Ministru prezidents.

Jau ziņots, ka saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību Latvijā izsludināta ārkārtējā situācija no marta vidus līdz 9.jūnijam.

Top komentāri

Alberts
A
Laikam būs ēduši nemazgātas plūmes...
Zviedz Zirgz
Z
laiks viņam atcelt algu un sūtīt atpakaļ uz amēriku
ekonomika uz pakaļas
e
šie tur kaut ko spridelē
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas