Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kārtējo reizi atliek tiesu pret maluzvejniekiem

Atlikta tiesa pret pieciem maluzvejniekiem, kuri, nelegāli zvejojot Babītes ezerā, esot nodarījuši 15 000 eiro zaudējumus, stāsta LTV raidījums Panorāma.

Tiesa jau vairākkārt ir atlikta, jo katru reizi, kāds no apsūdzētajiem nav ieradies, daži esot nogādāti tiesā piespiedu kārtā. Piektdien viens no apsūdzētajiem atkal neieradās.

Prokurore lūdza lietu sadalīt un skatīt neesošā maluzvejnieka lietu atsevišķi, lai tiesa varētu sākties, tomēr tiesnese noraidīju šo priekšlikumu.

Tomēr, ja kāds no apsūdzētajiem neieradīsies nākamajā tiesas sēdē, lems par drošības līdzekļa maiņu. 

Vīrieši esot pieķerti vairākas reizes - 2013. gadā divas reizes, pēc tam, lai gan lieta jau bijusi tiesā, divi no pārkāpējiem vasarā vēlreiz izmēģināja savu roku maluzvejniecībā.  

Savu vainu visi pieci ir atzinuši.  

Dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes vecākais inspektors Gints Zemitāns atzina, ka viens no aizturētajiem maluzvejniekiem jau tiek tiesāts par citu iepriekš konstatētu maluzvejniecības gadījumu šajā pašā ezerā. Maluzvejnieks pirmo reizi pieķerts šā gada janvārī, ziņo aģentūra LETA.

Kā liecināja ieraksts Tiesu informatīvajā sistēmā, visiem apsūdzētajiem inkriminēts noziedzīgs nodarījums pēc Krimināllikuma 110.panta 2.daļas - par patvaļīgu zivju ķeršanu vai citādu zivju vai ūdensdzīvnieku iegūšanu, ja tā izdarīta īpaši aizsargājamā dabas teritorijā vai ar to radīts būtisks kaitējums.

Par šo noziedzīgo nodarījumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas