Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +8 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Kārtējo reizi Latvijas skolēni piedalās Krievijas rīkotā militāri politiskā nometnē

Pērn Latvijas plašsaziņas līdzekļos parādījās satraucošas ziņas par Latvijas jauniešu dalību Krievijas rīkotā militāri politiskā nometnē. Paustas bažas, ka tādā veidā jaunieši ne vien tiek pakļauti ideoloģiskai "apstrādāšanai", bet pat tiek vervērti kā nākamie Krievijas specdienestu aģenti. Rādās, nekādi šķēršļi Latvijas jauniešu piesaistīšanai nav likti, jo arī šogad astoņi Latvijas skolēni piedalījušies militāri politiskā nometnē Sojuz 2014 Kirgizstānā, ceturtdien, 25.

septembrī, vēsta Latvijas Avīze."Mūsu jauniešu dalība ideoloģiski motivētā nometnē, kurā viņus apmāca Krievijas Federācijas bijušie izlūkdienesta virsnieki un Specnaz karavīri, vispirms ir apdraudējums pašiem jauniešiem un viņu nākotnei," _Latvijas Avīzei _paudis aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS).Savukārt Drošības policija (DP) norāda, ka Latvijas jauniešu došanās uz šādām nometnēm, kur tiek aktīvi propagandētas Krievijas ģeopolitiskās intereses, Latvijai rada ilgtermiņa draudus. DP gan norāda, ka šādu nometņu apmeklēšana nav pretlikumīga, tāpēc risinājums meklējams informatīvā un izglītojošā darbā skolā un labāku alternatīvu piedāvājumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas