Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kazahstānā daudzu nozaru darbiniekiem būs obligāti jāvakcinējas pret Covid-19

Kazahstāna ceturtdien noteikusi par obligātu vakcinēšanos pret Covid-19 daudzu nozaru darbiniekiem, kas darba procesā nonāk ciešā kontaktā ar citiem cilvēkiem.

Prasība par obligātu vakcinēšanos attieksies uz pakalpojumu un izklaides sektoriem, banku darbiniekiem un vēl citām nozarēm. Šo sektoru darbiniekiem būs jāvakcinējas vai arī viņiem tiks liegts strādāt ciešā kontaktā ar citiem cilvēkiem.

Valdība nolēmusi, ka šo sektoru darbiniekiem pirmā vakcīnas deva jāsaņem līdz 15.jūlijam, bet otrā līdz 15.augustam. Nevakcinēties drīkstēs tikai tie darbinieki, kas inficējušies ar jauno koronavīrusu pēdējo trīs mēnešu laikā, vai var pierādīt, ka viņi medicīnisku iemeslu dēļ nedrīkst vakcinēties.

Nevakcinētajiem darbiniekiem katru nedēļu jāveic Covid-19 tests, nolēmusi valdība.

Kazahstānas Koronavīrusa komisija pagājušajā nedēļā rekomendēja obligāti testēt visus nevakcinētos pakalpojumu nozares darbiniekus un lielo rūpniecības uzņēmumu strādniekus.

Komisija skaidroja, ka jaunie ierobežojumi nepieciešami, jo valstī sācis izplatīties koronavīrusa delta jeb Indijas paveids.

Kazahstānā, kuras iedzīvotāju skaits sasniedz 19 miljonus, pilnībā vakcinēti aptuveni divi miljoni cilvēku, ceturtdien paziņoja Veselības ministrija. Kazahstānā pieejamas vairākas Covid-19 vakcīnas, tostarp Krievijas izstrādātā vakcīna Sputnik V, Ķīnas Sinopharm un Kazahstānā radītā vakcīna QazVac.

Kazahstānā reģistrēti kopumā 425 573 Covid-19 gadījumi un 4375 nāves gadījumi, liecina oficiālie dati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas