Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Kino cienītājiem piedāvās iegādāties vēl vienu latviešu filmu DVD formātā

Pirms vairāk nekā gada tika uzsākta jauna sērija Latvijas Filma, kurā DVD formātā iecerēts izdot populārākās latviešu kinofilmas. Līdz šim izdota Jāņa Streiča jaunākā filma Rūdolfa mantojums, kā arī pirmais latviešu nacionālā kino grāvējs Zvejnieka dēls. Taču līdz gada beigām skatītāji varēs iegādāties jau trešo sērijas filmu, portālam Diena.lv pastāstīja kino platformas Best Baltic pārstāvis Roberts Vinovskis.

Sērijā Latvijas Filma tiek izdotas filmas, kas kļuvušas par notikumu Latvijas kino dzīvē un ieņem būtisku vietu Latvijas kultūras kontekstā, izceļas ar māksliniecisko kvalitāti vai baudījušas īpašu skatītāju mīlestību. R.Vinovskis pagaidām neatklāj, kuras latviešu filmas tuvākajā laikā varēs iegādāties skatītāji.

"To mēs gribam paturēt noslēpumā līdz brīdim, kad viņas iznāks, lai tas būtu pārsteigums. Arī filmu izdošanas bizness ir saisīts ar sīvu konkurenci, līdz ar to, kamēr viņas nav iznākušas tikmēr mums ir svarīgi, ka ir pārsteiguma moments gan pircējiem, gan arī konkurentiem," sacīja R.Vinovskis. Tāpat viņš norāda, ka filmas sagatavošana ir garš un nopietns process, taču, ja konkurents to izdara par nedēļu ātrāk, tas vienmēr ir sāpīgi.

R.Vinovskis gan sola, ka nākamā sērijas filma pie pircējiem nonāks pavisam drīz, proti, šī gada beigās. Šo un jau divas sagatavotās filmas iespējams iegādāties dažādās mazumtirdzniecības vietās, piemēram, Narvesen, Elkor tīkla veikalos, kā arī interneta veikalā bestbaltic.lv.

Šajā interneta vietnē iespējams pasūtīt ne tikai Latvijas filmu sērijas filmas, bet arī citas Latvijas producentu filmas, kuras pieejamas DVD formātos. Mājas lapā nopērkamas tādas kinolentes kā Kolka Cool, Seržanta Lapiņa atgriešanās, Strēlnieku zvaigznājs, Cilvēka bērns, Rolanda Kalniņa aizliegtās filmas u.c. Pašreiz Best Baltic piedāvājumā ir jau 47 DVD.

Best Baltic no Nacionālā Kino centra iegādājusies licenci, kura ļauj valstij piederošās filmas izplatīt DVD formātā. Savukārt no Valsts Kultrūkapitāla fonda (VKKF) uzņēmums saņēmis finansējumu, kas gan nav paredzēts visai Latvijas filmu sērijai, bet gan atsevišķiem produktiem. VKKF sniegtā informācija liecina, ka Latvijas kino zelta klasikas DVD sērijas veidošanai Best Baltic saņēmis 6000 latu, savukārt Zvejnieka dēla izdošanai DVD formātā  - 2000 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas