Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 4. jūnijs
Sindija, Sintija, Elfrīda

Kokrūpniecības federācija: Izvērtējumam par Krūmanes atbilstību amatam ir jābūt

Finanšu un tirgus kapitāla komisijas (FKTK) priekšsēdētājai Irēnai Krūmanei, iespējams, vajadzētu atkāpties no amata vai būtu nepieciešams viņas darbības izvērtējums, portālam Diena.lv atzina vairāku organizāciju pārstāvji.

"Balstoties uz dažādiem informācijas avotiem, viņa zināja daudz agrāk par radušos un iespējamo situāciju Krājbankā, un varēja uzraudzīt daudz stingrāk," sacīja Latvijas Tirgotāju asociācijas priekšsēdētājs Henrihs Danusēvičs.

Viņaprāt, I. Krūmanei no amata vajadzētu atkāpties, jo FKTK vajadzēja būt gataviem rīcības variantiem jebkurai situācijai Latvijas Krājbankā. "Līdz ar to visiem risinājumiem, kas izriet no konstatētajiem pārkāpumiem vajadzēja būt momentāniem," piebilda H. Danusēvičs.

Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors Kristaps Klauss nevēlējās komentēt, vai I. Krūmanei vajadzētu atkāpties no amata, tomēr noteikti esot nepieciešams viņas darbības izvērtējums.

"Katrā ziņā augstākās klases profesionalitāti es neredzēju. Un te ir jautājums, vai tas ir dēļ cilvēkiem, kas tur ir strādājuši, vai vienkārši šī iestāde nespēj paveikt to, ko viņai vajadzētu darīt. Izvērtējumam par Krūmanes atbilstību amatam bez šaubām ir jābūt," sacīja K. Klauss.

Arī Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis nevarēja atbildēt, vai I. Krūmanei vajadzētu atkāpties no sava amata, tomēr pēdējo dienu notikumi esot radījuši daudz jautājumu.

Vai mums ir kaut kādi priekšlikumi, kā no tā izvairīties, vai nekādu priekšlikumu nav? Jo negribētos dzīvot uz priekšu un atkal kaut kādus brīnumus sagaidīt," sacīja A. Jaunsleinis.

Jau ziņots, ka FKTK padome 21.novembrī nolēma apturēt Latvijas Krājbankas visu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Lēmums pieņemts, pamatojoties uz konstatēto līdzekļu iztrūkumu bankā, par ko tika informēta Ģenerālprokuratūra. Valsts policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar Latvijas Krājbanku, kurā Vladimiram Antonovam ir aizdomās turamā statuss.

Visticamāk, 28.novembrī FKTK tiesā iesniegs Latvijas Krājbankas maksātnespējas pieteikumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas