Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Komisija atbalsta kompensācijas izmaksu mobilo sakaru operatoriem par SMS apziņošanu Covid-19 pandēmijas laikā

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija otrdien atbalstīja kompensāciju izmaksu mobilo sakaru operatoriem par izdevumiem, kas saistīti ar īsziņas (SMS) nosūtīšanu Latvijā iebraukušajiem ārvalstniekiem, lai informētu par Latvijā noteiktajiem Covid-19 epidemioloģiskās drošības pasākumiem.

Kopējais kompensācijas apmērs par laika periodu no 2021.gada 1.oktobra līdz šā gada 28.februārim ir 99 542 eiro.

Pēc mobilo sakaru operatoru veiktajiem aprēķiniem, kopumā laika posmā no 2021.gada 1.oktobra līdz 2022.gada 28.februārim tika nosūtīti 3,2 miljoni SMS paziņojumu par Latvijā noteiktajiem Covid-19 epidemioloģiskās drošības pasākumiem.

Kopš 2020.gada 28.septembrī valstī tika sākta SMS apziņošana, kopumā izsūtīti vairāk nekā 19,4 miljoni SMS paziņojumu.

SMS paziņojuma nosūtīšana tika ieviesta 2020.gada rudenī kā viens no drošības pasākumiem Covid-19 izplatības ierobežošanai Latvijā, lai varētu elastīgi informēt ceļotājus par valdības pieņemtajiem lēmumiem Covid-19 ierobežošanai Latvijā. Personai ierodoties vai atgriežoties Latvijā, tā katru reizi saņēma vienu SMS paziņojumu.

Ministru kabinets vairākkārt atbalstījis kompensāciju izmaksu par izdevumiem, kas radušies mobilo sakaru operatoriem par SMS paziņojumu nosūtīšanu viesabonentiem (ieceļotājiem, kas ir citu valstu mobilo sakaru operatoru galalietotāji). Savukārt izdevumus par SMS nosūtīšanu Latvijas mobilo sakaru operatoru galalietotājiem, kas atgriežas Latvijā, mobilie operatori sedz no saviem līdzekļiem. Saistībā ar epidemioloģisko drošības pasākumu mazināšanu ieceļotāju SMS apziņošana tika pārtraukta šogad 1.martā.

Satiksmes ministrijā norāda, ka mobilo sakaru operatori - SIA "Latvijas mobilais telefons", SIA "Tele2" un SIA "Bite Latvija" - ir snieguši būtisku ieguldījumu personu, kas atgriezušās vai ieceļojušas (viesabonenti) Latvijā apziņošanā par Latvijā noteiktiem drošības pasākumiem, tādējādi veicinot personu informētību.

Finanšu līdzekļi par SMS apziņošanu laika periodā no 2021.gada 1.oktobra līdz šā gada 28.februārim tiks piešķirti no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" un tos saņems "Latvijas mobilais telefons", "Tele2" un "Bite Latvija".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas