Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Konstatē traucējumus trīs trauksmes sirēnu darbībā

Pirmdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) veica kārtējo trauksmes sirēnu pārbaudi. Rezultātā, iedarbinot 163 sirēnas, traucējumi konstatēti trīs sirēnām, bet 160 darbojušās bez problēmām, portālu Diena.lv informēja VUGD.

Kopumā Latvijā ir 164 sirēnas, bet viena netika iedarbināta, jo uz laiku ir demontēta ēkas jumta remonta dēļ.

No šodien pārbaudītajām 163 trauksmes sirēnām, bez traucējumiem un bojājumiem automātiski nostrādāja 160 trauksmes sirēnas, bet viena trauksmes sirēna tika iedarbinātas manuāli, savukārt divas trauksmes sirēnas nenostrādāja.

  • Rīgā un Rīgas reģionā no 54 pārbaudītajām sirēnām bez darbības traucējumiem automātiski nostrādāja 53, bet viena trauksmes sirēna nenostrādāja; 
  • Kurzemē no pārbaudītajām 29 pārbaudītajām sirēnām bez darbības traucējumiem automātiski nostrādāja visas;
  • Zemgalē no 23 pārbaudītajām sirēnām bez darbības traucējumiem automātiski nostrādāja 22, bet viena trauksmes sirēna nenostrādāja;
  • Latgalē no 29 pārbaudītajām sirēnām bez darbības traucējumiem automātiski nostrādāja 28, bet viena tika iedarbināta manuāli;
  • Vidzemē no 28 pārbaudītajām sirēnām bez darbības traucējumiem automātiski nostrādāja visas. 

Iepriekšējā trauksmes sirēnu pārbaudē šī gada maijā, no 164 sirēnām tika iedarbinātas 163, no kurām bez darbības traucējumiem automātiski nostrādāja 151 trauksmes sirēnas, bet manuāli tika iedarbinātas sešas trauksmes sirēnas, savukārt sešām trauksmes sirēnām tika konstatēti bojājumi.  

Šodien VUGD 112 Zvanu centri saņēma 73 zvanus no iedzīvotājiem, kuri nebija ieguvuši informāciju par notiekošo trauksmes sirēnu darbības pārbaudi vai arī ziņoja par to, ka nedzird sirēnas.

Trauksmes sirēnas ir paredzētas iedzīvotāju ātrai brīdināšanai gadījumos, kad ir kāda ārkārtēja situācija, notikusi dabas vai tehnogēna katastrofa, vai arī pastāv to draudi. Paralēli trauksmes sirēnu iedarbināšanai, lai informētu par izveidojušos situāciju, ārkārtas situācijās operatīvie dienesti izmantos arī citus apziņošanas līdzekļus – paziņojumu nodošanu caur operatīvo transportlīdzekļu skaļruņiem, iedzīvotāju dzīvesvietu apsekošanu.

Top komentāri

>:-)
&
Trauksmē trīs ! Trīs .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas