Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kopš Centrāltirgus kiosku demontāžas sākšanās policija noformējusi deviņus protokolus par nelikumīgu cigarešu glabāšanu

Kopš Rīgas Centrāltirgū sākti tirdzniecības kiosku demontāžas darbi, Valsts policija noformējusi deviņus administratīvā pārkāpuma protokolus par nelikumīgu cigarešu glabāšanu, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā.

Kioskus sāka demontēt 14.janvārī. No šī datuma līdz 22.janvārim noformēti deviņi protokoli par nelikumīgu cigarešu glabāšanu nelielos apmēros Rīgas Centrāltirgū. Neviens cilvēks par cigarešu nelikumīgu tirdzniecību līdz 22.janvārim nav aizturēts.

Policija turpinās veikt preventīvos pasākumus nelegālo akcīzes preču apkarošanas jomā Rīgas centrāltirgū. Tāpat policija gaida, kad politiķi pieņems nepieciešamos grozījumus, lai šādu rūpalu varētu būtiski samazināt.

Jau ziņots, ka 14.janvārī Rīgas Centrāltirgū, Gogoļa ielas laukumā sākti tirdzniecības kiosku demontāžas darbi.

Pagājušajā gadā Rīgas Centrāltirgū izņemts aptuveni pusmiljons nelegālu cigarešu.

Kopumā Rīgā pērn izņemti aptuveni astoņi miljoni cigarešu.

Tieslietu ministrijas (TM) vadītajā Krimināllikuma darba grupā ir panākta vienošanās par to, ka - tāpat kā par nelikumīgiem alkoholiskiem dzērieniem - arī par nelikumīgu tabakas izstrādājumu realizāciju neatkarīgi no apmēra ir nepieciešams noteikt kriminālatbildību, attiecīgi definējot nelikumīgus tabakas izstrādājumus. 

21.janvārī Saeimas Juridiskās komisijas Krimināltiesību politikas apakškomisijas sēdē gan nolēma lūgt TM vadīto Krimināllikuma darba grupu precizēt tās izstrādātos likuma grozījumus, kas paredz noteikt kriminālatbildību par nelikumīgu jebkāda apmēra tabakas izstrādājumu realizāciju.

Tāpat ziņots, ka pērn 21.novembrī un 22.novembrī likumsargi Centrāltirgus administrācijas ēkā un citviet veica procesuālās darbības, apkarojot akcizēto preču nelikumīgu apriti. Kopumā aizturētas 12 personas. Četrām personām tiesa piemērojusi apcietinājumu.  

Pērn 28.novembrī Rīgas Centrāltirgus vadība uzteica līgumu SIA Tirdzniecības namam Latgales priekšpilsētā, kura pārvaldītajā teritorijā notika minētā kontrabandas apkarošanas operācija.

Vienlaikus Rīgas mērs Oļegs Burovs (GKR) paziņoja, ka pēc viņa rīcībā esošās informācijas, šajā teritorijā esošie kioski jau vairāk nekā 12 gadus tur atrodas nelikumīgi. Kioskus tika nolemts demontēt.

Top komentāri

jautājums
j
"Kioskus sāka demontēt 14.janvārī." Šodien ir 25.janvāris. Cik kiosku ir demontēts šajās 10 dienās? Tos pārdesmit kioskus varēja nojaukt vienā dienā. Kāpēc tie vēl nav nojaukti? Vai tiek veikta izpēte par 200 tūkstošiem? Tad vēl plānošana par pusmiljonu? Būdu nojaukšanas projekti par 2 miljoniem? Un vēl nojaukšana par 40 miljoniem? Kā tur īsti ir?
Nejēga
N
Mēģiniet nojaukt visas atlikušās būves, varbūt līdzēs!
πpele
π
Tie kioski nelikumigi atradas 12gadus, 12 gadus kāds ieturējis īri un nav maksājis nodokļus. Ož pēc lielas naudas, laiks dalīties ;)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas