Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Kostanda tiesībsargājošās iestādes lūdz izvērtēt Parādnieka parādus un darījumus

Bijušais politiķis Odisejs Kostanda vērsies tiesībsargājošajās iestādēs ar lūgumu izvērtēt viena no Nacionālās apvienības Visu Latvijai!‒Tēvzemei un Brīvībai/LNNK līderiem Imanta Parādnieka parādus un darījumus.

Aģentūras BNS rīcībā esošajās vēstulēs, kas iesniegtas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB), prokuratūrai un Valsts ieņēmumu dienestam, norādīts, ka Parādnieks savā deklarācijā uzrādījis parādsaistības vairāk nekā 850 000 eiro apmērā, nenorādot, kam tieši ir parādā.

Kostanda lūdz izvērtēt un noskaidrot, kam tieši politiķis ir parādā, kādam nolūkam šie līdzekļi amatpersonai ir piešķirti un vai zem kredītsaistību uzņemšanās nav saskatāmas iespējamu noziegumu pazīmes.

Bijušais politiķis norāda, ka Parādnieka deklarācijā uzrādīti amatpersonas izsniegti aizdevumi vairāk nekā pusmiljona latu apmērā. Ņemot to vērā, Kostanda lūdz izvērtēt un noskaidrot, kam nauda aizdota un vai daļa no izsniegtā aizdevuma nav slēpta iepriekš minētā aizņēmuma daļas atgriešana kādam faktiskam labuma guvējam, piemēram, naudas atmazgāšanas ietvaros.

Tāpat Kostanda lūdz izvērtēt, kas un kādam nolūkam savulaik pilnvarojis Parādnieku veikt atsevišķus darījumus.

Kostanda lūdz noskaidrot vēl vairākus jautājumus, tostarp vai Parādniekam nav veidojušās īpaši tuvas saites ar kādu no viņam kādreiz piederējušu uzņēmumu klientiem, piemēram, bijušo baņķieri Valēriju Karginu.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar deklarāciju Parādnieka parāds joprojām ir iespaidīgs – 614,3 tūkstoši latu, bet citiem aizdotās summas lielums – vairāk nekā 544 tūkstoši latu. Taču, ja iepriekš Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) iesniegtajās ziņās viņš uzrādīja arī 12,7 tūkstošus latu lielus skaidras naudas uzkrājumus, tad nepilna gada laikā šī nauda, visticamāk, ir iztērēta, jo tagad iesniegtajā deklarācijā CVK šādas naudas summas vairs nav. Gluži tāpat iztērēti arī iepriekš bankā uzkrātie 10,5 tūkstoši latu, kurus Parādnieks vairs neuzrāda.

Savukārt Parādnieks uzskata, ka viņam ar darījumiem viss esot kārtībā un šāda vēršanās pie tiesībsargājošajām iestādēm īsi pirms vēlēšanām esot vien konkurentu organizēta nomelnošanas kampaņa.

"Pirms vēlēšanām var droši izspert ārā kaut ko tādu, kas ir pilnīgas muļķības, bet radot aizdomas "vai tik tur kaut kas nav". Pēc vēlēšanām noteikti atklāsies, ka viss ir kārtībā, bet kaitējums būs jau nodarīts," teica Parādnieks.

VL-TB/LNNK politiķis norādīja, ka ir jau bijušas publikācijas par viņa it kā nelikumīgiem darījumiem, bet pēc faktu pārbaudes tās tikušas atsauktas. "Esmu Valsts ieņēmumu dienestā visu iesniedzis, arī papildus informāciju, kas tika pieprasīta," piebilda Parādnieks.

Parādnieks pauda aizdomas, ka viņš acīmredzot kādam traucē, tādēļ notiek šādas darbības. Tomēr par to, kurš no politiskajiem konkurentiem varētu būt pie vainas, politiķim pagaidām aizdomu neesot.

(ziņa papildināta ar Parādnieka viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas