Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kozlovskis melnajā sarakstā iekļāvis Rossija segodņa juristus

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība), balstoties uz drošības iestāžu atzinumu, Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļāvis juristus no Krievijas Jevgēņiju Koroļovu un Jeļenu Timošenkovu, aģentūrai LETA apliecināja ministrs.

Krievijas propagandas medijs Sputnik vēsta, ka abas iepriekšminētās personas ir starptautiskās informatīvās aģentūras Rossija segodņa juristi.

Plašākus komentārus iekšlietu ministrs aģentūrai LETA nesniedza.

Aģentūras Apvienotās tiesiskās direkcijas vadītājs Jevgēņijs Koroļovs norādījis, ka kopā ar kolēģi Timošenkovu ielidojuši Rīgā un gatavojušies piedalīties tiesas sēdē, jo gribējuši pārsūdzēt varas iestāžu atteikumu reģistrēt aģentūras pārstāvniecību Latvijā. Taču robežkontroles darbinieki paņēmuši viņu pases, likuši gaidīt apmēram pusotru stundu un paziņojuši, ka izraida juristus no Latvijas. Tāpat viņiem bez termiņa norādes aizliegts ierasties Latvijas teritorijā, paskaidrojot, ka juristi apdraud nacionālo drošību.

Robežkontroles virsnieks ir izsniedzis viņam atbilstošu dokumentu latviešu valodā un krieviski paskaidrojis, ka lēmumu pieņēmusi Latvijas Drošības policija.

"Netika sniegti nekādi paskaidrojumi par to, kāpēc mēs no varas iestāžu viedokļa apdraudam valsts drošību. Tas ir absurds, jo līdz šim ne reizi neesmu bijis Latvijā, un mana kolēģe Jeļena šeit bijusi tikai vienu reizi, kad 2012.gadā apmeklēja valsti kā tūriste," norādījis Koroļovs.

Viņš norādīja, ka tāda rīcība "var liecināt par to, ka Latvijas varas iestādes tīšām cenšas vājināt mūsu pozīciju tiesā, nesniedzot iespēju izteikties aģentūras pārstāvjiem". Šādas rīcības rezultātā Rīgas administratīvajā tiesā piedalīsies tikai vietējie advokāti.

"Starptautiskās mediju grupas Russia Today juristu ienākšanas Latvijā aizliegums kārtējo reizi apliecina, ka atteikums iekļaut Krievijas aģentūru Latvijas Uzņēmumu reģistrā bija politizēts un nav pamatots no tiesiskā viedokļa. Vai tiešām Latvijā tik ļoti baidās uzklausīt krievu advokātu juridiskos argumentus?" teikts Krievijas vēstniecības Latvijā paziņojumā sociālajā tīklā Facebook.

Kā liecina informācija Tiesu kalendārā, rīt, 15.martā, Administratīvā rajona tiesa paredzējusi skatīt lietu, kurā Rossija segodņa tiesājas ar Uzņēmumu reģistru (UR). Pērn augustā UR lēma atteikt Latvijas pārstāvniecību reģistrā ierakstīt Krievijas valstij piederošo informatīvo aģentūru Russia Today. Iestādē skaidroja, ka UR valsts notārs, izskatot Krievijas Federālās valsts unitārā uzņēmuma "Starptautiskā informācijas aģentūra Rossija segodņa" pārstāvniecības reģistrācijas pieteikumu, pieņēmis lēmumu atteikt minēto pārstāvniecību ierakstīt pārstāvniecību reģistrā.

Tiesā gan aģentūrai LETA norādīja, ka šodien tiesā nav saņemta informācija par to, ka kādu iemeslu dēļ rīt uz sēdi neieradīsies kāds no lietas dalībniekiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas