Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 5. jūnijs
Margots, Igors, Ingvars

Kreituse: Valdošo attieksme pret Krājbankas klientiem ir ciniska

Ja līdzīga situācija kā Latvijā ar AS _Latvijas Krājbanka _darbības apturēšanu notiktu ASV, tur sāktos liels tiesas process par morālo zaudējumu - traumu, ko noguldītājiem radījusi ziņa par to, "ka naudas nav", _Rietumu Radio _sacīja Rīgas Stradiņa universitātes profesore Ilga Kreituse. Valdošo amatpersonu attieksmi pret "Krājbankas" klientiem viņa raksturoja kā cinisku.

"Ja līdzīga situācija notiktu Amerikā, tad varu pateikt priekšā, kāds liels tiesas process varētu sākties - par morālo zaudējumu jeb traumu, kas noguldītājiem bija pēc ziņas saņemšanas, ka naudas nav," sacīja Kreituse.

Viņa arī norāda uz "valdošo puses" cinismu pret Krājbankas klientiem. "Jūs te tādā un tādā datumā dabūsiet savus 50 latus, bet tik un tik ilgā laikā izmaksās pārējo naudu. Man gribas jautāt - vai jūs esat pārliecināti, ka daudzi vecie cilvēki pēc šī nervu satraukuma un stresa izdzīvos līdz tam brīdim," sacīja Kreituse.

Kā atzīst Kreituse, ir vienkārši pateikt - nomainiet banku un jums tur pārskaitīs pensiju. "Taču vecam cilvēkam aiziet un nomainīt banku, atrast to, izstāvēt garo rindu nav tik vienkārši. Tas ir jautājums par šo morālo kaitējumu un cilvēka veselību. Sirdsmiera procents ir tāds, ka korvalols šobrīd aptiekās droši vien ir ejošākās zāles," ironizē profesore.

Apgalvojumus, ka Krājbankas darbības apturēšana neradīs domino efektu, Kreituse dēvē par pārāk optimistiskiem. "Šorīt televīzijā dzirdēju, ka Jaunpiebalgā bankas problēmu dēļ nav naudas, par ko tīrīt ceļus, ja pēkšņi uzkristu sniegs. Korespondents pagastvecim jautā, -vai tas nozīmē, ka iedzīvotājiem jāuzkrāj pārtika un, ja uzsnigs, viņi netiks laukā no mājām. Viņš mierīgi atbild ar "jā". Vai mēs uzskatām, ka tā ir normāla situācija? Vai nenormāla situācija ir tikai tad, kad bankrotē kāds baņķieris un tam nauda pazūd," sacīja Kreituse, norādot, ka "tas ir jautājums par to, ko mēs uzskatām par normu un nenormu mūsu valstī".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas