Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Krievvalodīgo auditorijas sasniegšanai jāizmanto daudzkanālu pieeja

Krieviski runājošā auditorija Latvijā ir fragmentēta jeb lieto dažādus informācijas avotus, tāpēc valstij jāmācās izmatot daudzkanālu pieeju, kombinējot tradicionālos medijus ar jaunajiem, uzskata SIA “Global Entertainment” vadītājs Andžejs Pjateckis.

Ziņu raidījums krievu valodā “Latvija ziņas”, kuru translē RTVi kanāls, sasniedz vienlīdz lielu auditoriju lineārajā jeb tradicionālajā televīzijā un sociālajos tīklos – “Facebook”, “YouTube”, “TikTok” un “Odnoklassniki”, kur formāts tiek pielāgots konkrētajai specifikai.

“Ar ikvienu auditoriju ir jākomunicē tai saprotamā valodā, taču vienlaikus jāņem vērā arī kanāli, kurus izmantojam, lai nodotu informāciju. Ir skaidrs, ka esošā pieeja nestrādā, un ir svarīgi meklēt jaunus, mūsdienīgus risinājumus krievvalodīgo iedzīvotāju sasniegšanai Latvijā. Jāņem vērā, ka šī auditorija ir izkaisīta informācijas telpā, un tās uzrunāšanai nepietiek tikai ar lineārās televīzijas apraidi,” norāda Pjateckis.

Pēdējos mēnešos Covid-19 jautājumu kontekstā aktualizējusies jau krietni agrāk aizsāktā tēma par krievvalodīgās auditorijas efektīvu sasniegšanu un uzrunāšanu. Par spīti tam, ka Latvijā šobrīd darbojas vairāki mediji krievu valodā, joprojām pastāv nopietnas problēmas komunikācijā ar krievvalodīgajiem Latvijas iedzīvotājiem.

Lai ne tikai informētu par aktualitātēm Latvijā un pasaulē krievu valodā, bet arī nodrošinātu abpusēju komunikāciju ar krievvalodīgajiem cilvēkiem, saturs jāpielāgo dažādām platformām, tādējādi veiksmīgāk sasniedzot plašāku auditoriju dažādās vecuma grupās. 

“Dati par augustu un septembri apstiprina, ka satura krievu valodā formāta pielāgošana dažādām platformām ļauj plašākai auditorijai saņemt ziņas viņu dzimtajā valodā. Pieaugošie auditorijas datu rādītāji liecina, ka krievvalodīgajiem Latvijas iedzīvotājiem interesē, kas notiek mūsu valstī,” secina Pjateckis.

“Latvijas ziņu” statistika liecina, ka šā gada septembrī viens sižets visos sociālajos tīklos vidēji sasniedz ap 67 tūkstošiem kopējo skatījumu, tas ir par aptuveni 20% vairāk nekā augustā.

SIA “Global Entertainment” vadītājs piebilst, ka “Latvijas ziņas” komanda ir gatava iesaistīties un palīdzēt Latvijas valstij sasniegt krievvalodīgo auditoriju un informēt arī par vakcinācijas jautājumiem. 

Televīzijas kanāls RTVi ir daļa no starptautiskā daudzplatformu medija RTVi, kas veido aktuālu un interesantu saturu krievu valodā. Tas ir vienīgais ASV bāzētais televīzijas kanāls, kas raida krievu valodā un ir pieejams kabeļtelevīzijas tīklos 66 valstīs, tostarp Latvijā, ASV, Kanādā, Izraēlā, kā arī citur Eiropā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas