Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kumulatīvais ar Covid-19 inficēto skaits galvaspilsētā jau otro dienu pārsniedz tūkstoti

Rīgā aizvadītajā diennaktī reģistrēti 45 jauni ar Covid-19 inficētie, bet 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits galvaspilsētā jau otro dienu pārsniedz tūkstoti - pašlaik ir saslimis 1021 cilvēks, liecina aģentūras LETA apkopotā informācija.

Pēdējo reizi Rīgā saslimušo skaits pēdējās divās nedēļās virs tūkstoša bija 12.jūnijā.

Valmierā vakar atklāti desmit inficētie, Jūrmalā un Salaspils novadā - katrā septiņi, Ādažu novadā - seši, bet Ropažu novadā - pieci saslimušie. Citās pašvaldībās reģistrēts mazāks jaunu saslimušo skaits

Lielākais pēdējās divās nedēļās saslimušo kopskaits ir Rīgā - 1021, Talsu novadā - 162, Daugavpilī - 151, Valmierā - 149, Jelgavā - 124, Smiltenes novadā - 107, Gulbenes novadā - 105, Aizkraukles novadā - 104, bet Jēkabpils novadā - 100 iedzīvotāji. Latvijā nav pašvaldību, kurās pēdējo divu nedēļu laikā nebūtu konstatēts neviens inficētais.

Aģentūras LETA aprēķini, kas balstās uz Centrālās statistikas pārvaldes datiem par iedzīvotāju skaitu novados 2021.gada sākumā un SPKC datiem par pēdējās 14 dienās saslimušajiem Latvijas pašvaldībās, liecina, ka 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju Latvijā patlaban ir 185,6 gadījumi.

Šobrīd 19 pašvaldībās šis rādītājs ir augstāks, tostarp desmit tiek pārsniegts par 50%. Visaugstākais saslimstības līmenis 100 000 iedzīvotājiem ir Līvānu, Smiltenes, Gulbenes, Talsu, Aizkraukles, Ropažu, Valmieras, Ādažu, Madonas un Balvu novadā.

Divu nedēļu saslimstības līmenis uz 100 000 iedzīvotāju ir teorētisks rādītājs, kurš ļauj salīdzināt saslimstības līmeni teritorijās ar atšķirīgu iedzīvotāju skaitu, un tas nenorāda konkrētu saslimušo skaitu.

No aizvadītajā diennaktī reģistrētajiem jaunajiem saslimušajiem 27 ir vecumā no 40 līdz 49 gadiem, 21 ir vecumā no 20 līdz 29 gadiem, 17 ir vecumā no 30 līdz 39 gadiem un vecumā no 50 līdz 59 gadiem, bet citās vecuma grupās ir mazāk saslimušo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas