Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Latviešu pusaudzes Lindas Lietavietes slepkavam Lielbritānijā piespriests mūža ieslodzījums

Vinčesteras karaliskās tiesas zvērinātie piektdien atzina 26 gadus veco Alvinu Santosu par vainīgu Latviešu pusaudzes Lindas Lietavietes slepkavībā un piesprieduši vīrietim mūža ieslodzījumu.

16 gadus vecās Lindas Lietavietes līķis atrasts 13.decembra naktī pie satiksmes viadukta Bornmutā. Meitene nogalināta ar septiņiem dūrieniem krūtīs.

Santoss tiesā noliedza savu vainu slepkavībā ar iepriekšēju nodomu, atzīstot, ka nogalinājis meiteni bez iepriekšēja nodoma.

Lietavietes ģimene uz Lielbritāniju pārcēlās 2008.gadā, kad meitenei bija 11 gadi. Meitene Santosu pazina kopš 14 gadu vecuma, un viņiem bijušas draudzīgas attiecības. 

Lietaviete un Santoss satikušies Bornmutas centrā 12.decembra vakarā. Videonovērošanas kamerās fiksēts, ka Santoss iegādājies degvīna pudeli un abi nodevušies dzeršanai tuvējā parkā, kur klausījušies mūziku.

Apsūdzētais izmeklētājiem atzinis, ka viņš vakara gaitā sadusmojies par Lindas atzīšanos, ka viņa bijusi atbildīga par pirms diviem gadiem notikušu vardarbīgu uzbrukumu, kurā viņam salauzts žoklis un izsisti zobi.

No tālākiem notikumiem Santoss neko neatceroties, līdz viņš atjēdzies, ka Linda guļ zemē, bet viņam rokā ir nazis.

Santoss sākotnēji centies apslēpt nozieguma pēdas, mēģinot novilkt meitenei drēbes, taču bijis pārāk piedzēries, lai to izdarītu.

Pēc tam viņš aizvilcis nogalināto pusaudzi līdz nomaļai vietai un mēģinājis viņas līķi apslēpt ar lapām.

Tajā pašā vakarā Lindas māte ziņoja policijai par meitenes pazušanu, jo viņa neatgriezās mājās. Policijā vērsās arī Santosa māsa Ketrina, jo vīrietis, atgriežoties mājās, uzvedies dīvaini un viņa rokas bijušas asinīs.

Pēc Ketrinas sacītā, Santoss bijis spēcīgā reibumā, raudājis, gulējis uz grīdas un vairākkārt lūdzis piedošanu.

Pēc aizturēšanas Santosam veiktajās analīzēs atklājies, ka aptuveni diennakts laikā līdz nozieguma izdarīšanai viņš lietojis aizliegtu psihotropu vielu metinlonu, kam ir līdzīga iedarbība kā amfetamīnam. Nozieguma izdarīšanas brīdī viņš bijis arī spēcīgā alkohola reibumā.

Tiesa Santosam piesprieda mūža ieslodzījumu ar nosacījumu, ka viņam jāizcieš vismaz 20 gadu cietumsods, līdz viņš drīkst lūgt pirmstermiņa atbrīvošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas