Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Latvietes ļaujas pārdoties

Fiktīvas laulības kļuvušas par izplatītāko cilvēku tirdzniecības formu, kas skar Latvijas iedzīvotājus, norāda Iekšlietu ministrijas (IeM) Nozares politikas departamenta direktors Dimitrijs Trofimovs, piebilstot, ka tās ir bīstamas, jo vairumā gadījumu upurus pakļauj arī piespiedu prostitūcijai.Visbiežāk latvietes par sievām apmaiņā pret naudu kļūst Īrijā, Lielbritānijā un Kiprā, bet upures portrets ir sieviete vecumā līdz 25 gadiem, no mazpilsētas, ar vienu vai diviem nereģistrētās attiecībās dzimušiem bērniem, kura atvases audzina pati, norāda biedrības Patvērums Drošā māja juriste Gita Miruškina: "Tieši Latvijas ekonomiskā situācija pamudina sievietes spert neapdomīgus soļus, jo viņām nav darba un ir jāgādā par sevi un bērniem.

" Maldinošie vilinājumi mēdzot būt tik labi, ka sievietes nespēj no tiem atteikties un fiktīvas laulības ar Pakistānas, Indijas, Bangladešas vai kādas citas Āzijas vai Āfrikas valstspiederīgajiem redz kā vienīgo glābiņu.Ar sieviešu vervēšanu, lai viņas izprecinātu trešo valstu pilsoņiem, parasti nodarbojas organizētas grupas, kurās iesaistīti gan Latvijas, gan ārvalstu pilsoņi, Dienai atklāj Valsts policijas (VP) Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes Cilvēku tirdzniecības un sutenerisma nodaļas priekšnieks Armands Lubarts. Pērn Latvijā par fiktīvo laulību organizēšanu uzsākti septiņi kriminālprocesi, bet šogad - jau pieci. Nereti aizdomās turamās personas ir pārsteigtas par tām draudošo cietumsodu, jo nav informētas, ka kopš pērnā pavasara Latvijā par fiktīvo laulību organizēšanu vai šāda pakalpojuma piedāvāšanu draud kriminālatbildība.IeM speciālisti norāda uz vēl kādu satraucošu tendenci - jaunas sievietes bez vervētāju starpniecības apvienojas grupās un kā tūristes ierodas Rietumeiropas valstīs, kur sniedz seksuālos pakalpojumus. Taču šajās darbībās nav nozieguma sastāva, tāpēc to iespējams novērst tikai ar preventīvu darbu. Pēc policijas rīcībā esošās aptuvenās informācijas, uz Eiropas valstīm, lai nodarbotos ar prostitūciju, katru mēnesi izbrauc vairāk nekā simts sieviešu, turklāt pārsvarā atkārtoti.Visu rakstu lasiet laikrakstā Diena ceturtdien, 10.aprīlī!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas