Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijā ar Covid-19 saslimuši vēl divi cilvēki

Latvijā ar jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 atklāta vēl diviem cilvēkiem, kuri nesen atgriezušies no ceļojuma Itālijā, tādējādi kopējais saslimšanas gadījumu skats sasniedzis astoņus, informē Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Arī minētie divi cilvēki atgriezās Latvijā 7.martā un inficējušies Itālijas kalnu kūrortā Červinja - tāpat kā vēl pieci, vienā grupā ceļojušie Latvijas tūristi.

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) informē, ka visi pēdējie septiņi saslimušie ir vienas grupas tūristi. "Ja kādam vēl ir doma "pa kluso no vīrusa" aizšmaukt paslēpot vai vienkārši paceļot - septiņi cilvēki inficēti. Visi no vienas grupas. Kopā bija 19 atpūtnieki," sociālajā vietnē Twitter raksta ministre.

Līdz šim Latvijā kopā veikti 274 izmeklējumi uz Covid-19, no tiem 30 pēdējās diennakts laikā.

No SPKC sniegtās informācijas izriet, ka minētie septiņi cilvēki no Itālijas atgriezās ar airBaltic reisu BT-630 no Milānas. Kopumā infekcijas skartajā reisā bijuši 39 pasažieri, tostarp 25 no Latvijas. SPKC ir apzinājis visus pasažierus un apkalpes locekļus. Mediķi uzsver, ka visiem šajā reisā lidojušajiem būtu nosakāma stingra mājas karantīna divu nedēļu garumā ģimenes ārsta uzraudzībā. 

LETA jau vēstīja, ka koronavīrusa dēļ mājas karantīna Latvijā noteikta vairāk nekā 160 cilvēkiem. SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs stāstīja, ka lielākoties šie cilvēki ir infekcijas skarto lidmašīnu pasažieri.

Līdz šim visiem Latvijā reģistrētajiem Covid-19 pacientiem slimība norit vieglā formā.

Latvijā pirmais Covid-19 gadījums tika reģistrēts 2.martā. Sieviete, kas ir rīdziniece, sestdien, 29.februārī, ielidoja no Minhenes, pirms tam ceļojot vīrusa skartajā Itālijas reģionā. Saslimšana sievietei bija vieglā formā un jau otrdien, 3.martā, ņemot vērā, ka atkārtotas analīzes bija negatīvas, slimniece tika izrakstīta no slimnīcas un turpināja ārstēšanos mājās. 

pievienota 3. un 5.rindkopa

Top komentāri

ta nu gan
t
Visas valstis, kas savējos izveda no Uhaņas, ievietoja tos 2 nedēļu karantīnā. Un karantīna bija nevis rekomendācija palikt savās mājās, ko neviens nekontrolēja, bet valsts sagatavota karantīnas vieta. Ar ko atbraukšana no šā brīža Itālijas atšķiras ar Uhaņu pirms mēneša slimības izplatības ziņā? Viņķelei būtu nevis augstprātīgi jākomentē, bet pie lidmašīnas trapa jāpiedzen autobuss un visi jāaizved uz karantīnu. Bet protams- mums jau tādas karantīnas telpas vispār nav sagatavotas, kas atkal ir Viņķeles atbildība. Un Kariņam ir nevis jāsmaida un jārunā par roku mazgāšanu, bet jāpieņem lēmumi, arī nepopulāri lēmumi. Ja esi valstsvīra amatā, tad ne vienmēr tiksi cauri ar smaidīšanu- Tu esi valstsvīrs, tad jāpieņem valstsvīra lēmumi!
Nodokļu maksātāja
N
Pamazām sākam baudīt Ilzes Viņķeles un citu "tā ir tikai gripa" viedokļu līderu pēdējo divu nedēļu bezdarbības augļus . Itālijā epidēmija sākās 21.februārī. ir pagājušas 18 dienas, bet robeža vēl netiek kontrolēta, brīvi ļaujot iebraukt ar nāvējošu vīrusu inficētiem cilvēkiem. Vai tā ir "veselības AIZSARDZĪBAS sistēma ", Viņķeles kundze ? Un kurš no saviem līdzekļiem šo visu apmaksās? Ministri un ierēdņi??? Cūcība...
bet
b
"Arī minētie divi cilvēki atgriezās Latvijā 7.martā un inficējušies Itālijas kalnu kūrortā Červinja" - Vai nu kūrortā, vai nu lidmašīnā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas