Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijā atklāti 114 jauni Covid-19 gadījumi; četri pacienti izveseļojušies

Aizvadītajā diennaktī atklāti 114 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka no visiem 114 pagājušajā diennaktī atklātajiem Covid-19 gadījumiem, divi inficējušies ārzemēs - Lietuvā un Vācijā, tikmēr 47 jaunatklātie sasirgušie inficējušies no zināmiem infekcijas avotiem. Pārējos gadījumos inficēšanās apstākļu precizēšana turpinās.

Aizvadītajā diennaktī atklātie saslimušie reģistrēti kopumā 27 pašvaldībās, tomēr visvairāk sasirgušo ir Rīgā, kur atklāti 52 gadījumi, Daugavpilī, kur reģistrēti 16 inficētie un Krāslavas novadā, kur konstatēti deviņi sasirgušie.

Šis ir otrais lielākais vienā dienā reģistrēto jauno inficēto skaits kopš 9.oktobra, kad tika atklāti 137 Covid-19 gadījumi.

Inficēšanās ar Covid-19 līdz šim Latvijā bijusi apstiprināta 3056 personām. Kopš 12.oktobra no Covid-19 izveseļojušies vēl četri cilvēki, līdz ar to kopējais atlabušo skaits sasniedzis 1329. Tādējādi aktīvo saslimšanas ar Covid-19 gadījumu skaits patlaban ir 1686. 

Pagājušajā diennaktī veikti 4667 Covid-19 testi, savukārt kopš Covid-19 parādīšanās Latvijā veikti kopumā 378 190 izmeklējumi.

Aizvadītajā diennaktī pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testēto skaitu bija 2,4%. Vēl svētdien šis rādītājs bija 4,3%. SPKC iepriekš skaidrojis, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Detalizētāku informāciju par jaunajiem saslimšanas gadījumiem SPKC sola publicēt vēlāk.

Līdz šim Latvijā mirusi 41 ar Covid-19 inficēta persona.

Kā vēstīts, pagājušajā diennaktī stacionāros ievietoti kopumā četri Covid-19 pacienti, kamēr kopumā slimnīcās ārstējas 70 ar Covid-19 sasirgušie. No stacionāros ievietotajiem 61 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet deviņi ir ar smagu slimības gaitu.

Kopš vakardienas no stacionāra izrakstīti deviņi Covid-19 pacienti. Līdz šim no stacionāra izrakstīti kopumā 265 pacienti, starp kuriem ir gan mirušie, gan atlabušie.

Aizvadītajā diennaktī pirmo reizi kopš 26.septembra novērots kopējais stacionārā esošo Covid-19 pacientu skaita kritums.

pievienota 2.-3.rindkopa

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas