Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Latvijā bīstamo briežu novājēšanas slimību nekonstatē

Aizdomas, ka bīstamā briežu novājēšanas slimība varētu būt skārusi Latviju, nav apstiprinājušās, ceturtdien vēstīja raidījums LNT Ziņas.

Bažas, ka slimība skārusi arī mūsu mežus, šonedēļ sociālajos tīklos radīja videomateriāls, kurā redzama kādas briežu mātes dīvainā uzvedība. Tagad Pārtikas veterinārais dienests (PVD) ir veicis aizdomīgā dzīvnieka laboratoriskās analīzes, kas liecina, ka briežu novājēšanas slimības dzīvniekam nav.

"Tas ir labi un uz to cerējām, nav arī trakumsērga. Tā kā ir izslēgtas visas slimības, līdz šim nav skaidrs iemesls, kādēļ šis dzīvnieks tā uzvedās. Tam var būt daudzi iemesli - trauma, saindēšanās," stāsta PVD pārstāvis Mārtiņš Seržants. Lai noskaidrotu uzfilmētā dzīvnieka dīvaino uzvedību, vēl laboratorijā tikšot veikti bakterioloģiskie izmeklējumi. Šie rezultāti būšot zināmi pēc vairākām dienām.

Kā ziņots, uzfilmētajā video briežu māte riņķo kā orientāciju zaudējusi, tomēr viņai nav redzamu savainojuma pēdu. Pamatīgu satraukumu radīja iespējamība, ka šis dzīvnieks varētu būt saslimis ar hronisko novājēšanas slimību. Tā tika atklāta 60. gadu beigās Amerikā, pirms vairākiem gadiem konstatēta arī Norvēģijā. Savukārt pirms pāris nedēļām šī slimība tika konstatēta arī Somijā, pierobežā ar Krieviju. Nāvējošā kaite skar briežveidīgo dzīvnieku smadzenes. Slimība attīstās lēni, dzīvnieks lēnām novājē, mainās viņa uzvedība un viņš iet bojā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas