Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Latvija gandarīta par Koreju tikšanos, bet uzsver nepieciešamību vēl saglabāt sankcijas pret Ziemeļkoreju

Latvija ir gandarīta par "vēsturisko tikšanos Korejas pussalā", liecina Ārlietu ministrijas (ĀM) sociālajā tīklā Twitter publicētā informācija.

Ministrija paudusi cerību, ka tiks turpināts konstruktīvs dialogs abu valstu starpā, vienlaikus paužot nepieciešamību saglabāt sankcijas pret Ziemeļkoreju, līdz tiks panākta pilnīga Korejas pussalas kodolatbruņošanās.

Jau vēstīts, ka Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns piektdien, tiekoties ar Dienvidkorejas prezidentu Munu Džēinu, apliecināja gatavību atteikties no Ziemeļkorejas kodolprogrammas, teikts samita noslēguma paziņojumā.

"Nav iemesla, kādēļ mums vajadzētu vienam ar otru cīnīties, - mēs esam viena nācija," samitā paziņojis Ziemeļkorejas līderis.

Abu valstu kopīgi izstrādātajā paziņojumā norādīts, ka valstu mērķis ir panākt Korejas pussalas pilnīgu atbrīvošanu no kodolieročiem.

"Dienvidkoreja un Ziemeļkoreja ir vienādās domās, ka Ziemeļkorejas ierosinātie pasākumi ir ļoti jēgpilni un nozīmīgi Korejas pussalas denuklearizācijai, un vienojās, ka pildīs savas lomas un atbildību šajā sakarā. Dienvidkoreja un Ziemeļkoreja vienojās aktīvi meklēt starptautiskās sabiedrības atbalstu un sadarbību Korejas pussalas denuklearizācijā," norādīts paziņojumā.

Abas valstis jau šogad centīsies noslēgt miera līgumu, ar kuru oficiāli tiktu izbeigts Korejas karš, teikts dokumentā.

Piektdien demiliarizētajā zonā starp abām Korejas pussalas valstīm piektdien notika Kima un Muna tikšanās, kas ir trešais samits starp Ziemeļkorejas un Dienvidkorejas vadītājiem kopš Korejas kara beigām 1953.gadā.

ASV prezidents Donalds Tramps Koreju līderu tikšanos nodēvējis par vēsturisku, taču brīdināja, ka tālāko "parādīs tikai laiks".

Top komentāri

Milda
M
Kaut kur lasīju, ka kādā laboratorijā esot atdzīvinātas cūku smadzenes. Eksperiments turpinās tādas smadzens pārstādot PPLV Valdībā ar Nato izcilības propagandas centru Rīgā izpalīgu..
novērojums
n
Ziemeļkorejas diktatoram pat prātā nenāca tikties ar Dienvidkorejas līderi, kad Amerikā pie varas bija Obama.
Ko????
K
Latvija gandariita??????????Rimshevics nav gadiijumaa nu jau par dzilu ieliidzis aizokeaana saimnieku resnajaas zarnaas?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas