Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijā līdz šim vakcīnu pret Covid-19 saņēmuši teju 3000 cilvēku

Vakar vakcīnu pret Covid-19 Latvijā saņēmušas 678 personas, bet līdz šim kopumā vakcinēti 2923 cilvēki, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

Latvija līdz šim ir saņēmusi 23 400 farmācijas uzņēmuma Pfizer/BioNTech ražotās vakcīnas Comirnaty devas. Tās paredzētas kopumā 11 700 cilvēkiem, jo viena vakcinēšanai nepieciešamas divas devas.

Līdz ar to līdz šim vakcinēti 25% šo cilvēku, liecina aģentūras LETA aprēķini.

Teju puse no aizvadītajā diennaktī vakcinētajiem jeb 332 poti saņēmuši Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā. Vēl 95 personas vakcinētas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā, savukārt pārējās slimnīcās vakcinēto skaits svārstās no 20 līdz 45 personām.

Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā pirmdien vakcinētas 40 personas, Liepājas reģionālajā slimnīcā - 45, Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā - 30, Vidzemes slimnīcā - 42, Rēzeknes slimnīcā - 20, Jēkabpils reģionālajā slimnīcā - 25 un Daugavpils reģionālajā slimnīcā - 20.

Kopumā vien divās ārstniecības iestādēs - Austrumu un Stradiņa slimnīcā - līdz šim kopumā vakcinēto personu skaits pārsniedzis tūkstoti.

Austrumu slimnīcā vakcīnu saņēmuši 1010 cilvēki, bet Stradiņa - 1084. Bērnu slimnīcā līdz šim vakcīnu saņēmušas 195 personas, Liepājas reģionālajā slimnīcā - 120, Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā - 125. Pārējās slimnīcās līdz šim vakcinēto personu skaits ir zem 100.

Vadoties pēc NVD datiem, visvairāk personu vakcinēts tieši 29.decembrī, kad vakcīnu saņēma 873 personas. Savukārt 29.decembrī vakcinēti 788 cilvēki.

Kā vēstīts, pirmās farmācijas uzņēmuma Pfizer/BioNTech ražotās vakcīnas Comirnaty Latvijā tika nogādātas 26.decembra rītā. Pirmajā piegādē Latvija saņēma 9750 vakcīnu devas.

Savukārt pirmdien Valsts asinsdonoru centrā nogādāta arī otrā piegādes krava ar 13 650 Pfizer/BioNTech ražotajām vakcīnu Comirnaty devām.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka Latvija pieteikusies kopumā 97 500 vakcīnas Comirnaty devām, ar ko pietiktu 48 750 personu vakcinācijai.

Covid-19 pandēmijas apstākļos Latvijā vakcinēšanas kapacitāti ir plānots celt līdz 50 000 cilvēku nedēļā atbilstoši plānotajam piegādāto vakcīnu skaitam, pirmdien notikušās tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Egilu Levitu sacīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Skaidrojot Covid-19 plānoto vakcinācijas grafiku, ministre sacīja, ka parastos apstākļos Latvija jau tā ir spējīga pusotra mēneša laikā vakcinēt 200 000 personu, un patlaban, pandēmijas apstākļos, plāns pēc vakcīnu saņemšanas ir spēt vakcinēt 50 000 personu nedēļā, atbilstoši plānotajam Latvijai piegādāto vakcīnu skaitam.

Veselības ministrijas (VM) galvenais infektologs Uga Dumpis intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma otrdien sacīja, ka jāpalielina vakcinēšanas pret Covid-19 ātrums. Pēc vakcīnu kravas atvešanas, to vajadzētu pēc iespējas ātrāk izlietot, uzsvēra Dumpis, akcentējot, ka katra diena ir svarīga un ir jāsaprot, ka vakcīnu skaits ir ierobežots.

"Es domāju, ka tur ir kur strādāt - mums tiešām vakcinēšanās efektivitāte vai ātrums ir jāpalielina," sacīja speciālists, atzīstot, ka pie tā arī tiek strādāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas