Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Latvijā pārspēti vairāki siltuma rekordi; nedēļas otrajā pusē salnas

Lieldienu brīvdienās vairākās vietās Latvijā pārspēti siltuma rekordi, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pirmdien Skultē gaisa temperatūra iesila līdz +20,9 grādiem pēc Celsija skalas, un tika pārsniegts šīs dienas maksimālās gaisa temperatūras rekords, kad 1964.gadā šajā dienā Skultē bija +20,6 grādi. Maksimālās gaisa temperatūras rekords pārsniegts arī Ainažos, kur gaiss iesila līdz +20,1 grādam. Iepriekšējais rekords Ainažos bija sasniegts 1999.gadā, kad gaiss iesila līdz +19,6 grādiem.

Jelgavā šodien plkst.14 maksimālā gaisa temperatūra sasniegusi +24,5 grādus un tika pārsniegts iepriekšējais rekords +23,9 grādi, kas tika sasniegts 1964.gadā. Maksimālās gaisa temperatūras rekordi sasniegti arī Pāvilostā +23,7 grādi, pārsniedzot +22,8 grādus 1962.gadā, Rēzeknē +22,7 grādi, pārsniedzot +22,6 grādus 2000.gadā, un Ventspilī +22,1 grāds, pārsniedzot +22 grādus 1962.gadā.

Sinoptiķi prognozē, ka šī diena būs saulaina un sausa, un gaiss iesils līdz +18, +23 grādiem, bet piekrastē vietām vien līdz +12, +17 grādiem.

Nedēļas otrajā pusē naktī gaidāmas salnas, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Otrdien dienas laikā gaiss iesils līdz +18...+23 grādiem un pūtīs mēreni ziemeļaustrumu, ziemeļu vēji. Sākot no trešdienas, Latvijā ieplūdīs vēsākas gaisa masas no Eiropas ziemeļiem.

Vēsākās naktis gaidāmas ceturtdien un piektdien, kad Latvijas teritorijas lielākajā daļā gaiss atdzisīs līdz +1...+5 grādiem, savukārt vietām, galvenokārt austrumu rajonos, gaidāmas arī salnas līdz 0...-1 grādam. Dienas laikā saule gaisu iesildīs līdz +10...+15 grādiem, dienvidu rajonos atsevišķās dienās līdz +17...+18 grādiem.

Savukārt nedēļas nogalē laika apstākļi pakāpeniski mainīsies. Sestdien vēl nokrišņi nav gaidāmi, tomēr jau svētdien no rietumiem Latvijai pietuvosies neliels ciklons, kas atnesīs mākoņainu un lietainu laiku. Ar šo ciklonu Latvijā atkal ieplūdīs siltākas gaisa masas un gaisa temperatūra atkal pakāpsies līdz +18...+20 grādiem.

Papildināts virsraksts un pievienotas pēdējās četras rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas