Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijā ražotie mikrofoni eksportā dodas ar QR kodu, nevis drukātu lietošanas instrukciju

Viens praktisks piemērs, kā ar mūsdienīgu un radošu pieeju biznesa ikdienas organizēšanā var veiksmīgi apvienot gan izmaksu efektivitāti, gan vienlaicīgi sekmēt klimata neitralitātes saglabāšanu - Latvijā ražotie studijas mikrofoni JZ Microphones uz eksporta valstīm visā pasaulē dodas ar vizītkartes izmēra lietošanas instrukciju, nolasāmu ar QR kodu, nevis pievienotām apjomīgām, uz papīra drukātām lietošanas instrukcijām vairākās valodās.

Eiropas mērogā arvien aktīvāk sevi piesāka iedzīvotāju un uzņēmēju aktivitātes, kas vērstas uz klimata neitralitātes saglabāšanu. Arī Latvijā ar klimata neitralitāti saglabājošu un vidi saudzējušo rīcību iedzīvotāji dalās savos sociālajos tīklos, bet uzņēmumi par savu pieeju stāsta pat īpašās reklāmas kampaņās. "Klimata pakta" iniciatīva ir atgādinājums ikvienam iedzīvotājam, ka klimata neitralitātes aktivitātēs ir jāpiedalās, mainot kaut vai vienu nelielu ikdienas paradumu savā personiskajā dzīvē. Piemēram, vairāk pārvietoties ar kājām, nevis auto, nepirkt lieki pārtiku, kas tiek izmesta atkritumos, u. tml. Tādā veidā mazas, mikro pārmaiņas viena cilvēka dzīvē var rezultēties nepieciešamajās vērienīgajās klimata pārmaiņās, ja arvien vairāk cilvēku pievienosies šai idejai ar savu rīcību.

Andris Zemmers, JZ Microphones starptautiskā mārketinga vadītājs un grupas Neon Saturdays solists un dziesmu autors ikdienā ievieš arvien jaunus paradumus, lai dzīvotu videi un klimatam draudzīgāk. Turklāt ar šādu pieeju viņš arī veido starptautiskā mārketinga aktivitātes Latvijā ražotajiem studijas mikrofoniem, kas tiek eksportēti uz vairāk nekā 10 valstīm, piemēram, ASV, Ķīnu, Vāciju, Lielbritāniju, Japānu, Taizemi utt.

JZ Microphones Latvijā ražotos studijas ierakstu mikrofonus eksportē uz lielākajiem mūzikas industrijas tirgiem pasaulē. "Mēs ļoti lielu vērību pievēršam arī produkta iepakojumam, jo mikrofoni ir samērā trausli priekš transportēšanas. Iepakojumā daudzu gadu garumā vienmēr tika pievienota arī bieza lietošanas instrukcija vairākās valodās. No personīgās pieredzes zinu, ka no vairākām valodām paņemu tikai vienu lietošanas instrukciju, lai izlasītu par nopirkto preci, bet pārējo izmetu miskastē. Tā arī radās ideja – paskatīties, ko varam izdarīt citādi, lai mūsu eksportētajiem mikrofoniem nebūtu šādu lieku atkritumu, kas nav vajadzīgi klientam. Protams, arī JZ Microphones, kas lieki maksā par drukāšanu, papīru un transportēšanu, tas ir izmaksu efektivitātes jautājums. Testa veidā, ieviešot vizītkartes lieluma kartīti, uz kuras ir uzdrukāts QR kods ar pieeju lietošanas instrukcijām digitālā formātā vairākās valodās, mēģinājām saprast, vai klienti to pieņems. Bijām trāpījuši desmitniekā! Nu jau vairākus gadus mums nav drukātu lietošanas instrukciju, un QR kods kā risinājums tiek augstu novērtēts klientu vidū.”

Brīvajā laikā Andris Zemmers ir grupas Neon Saturdays solists un dziesmu autors, kas Latvijā aktīvi koncertē. Viņš atzīst, ka ikdienā mēģina lietas darīt citādi, mainīt savus paradumus, lai dzīvotu un tērētu naudu jēgpilnāk. Viņš ir secinājis, ka klimatam draudzīgākā rīcība faktiski nozīmē arī mazākus izdevumus.

"Varam jau gausties, ka mūsu katra individuālā rīcība klimatu neietekmē, bet tā nav! Katrs individuāli arī varam ietekmēt daudz un rādīt piemēru citiem. Dažreiz darot lietas pa savam, ar laiku arī citiem tam nākas pielāgoties. Kā mūziķis, kas uzstājas koncertos, pamanīju, ka skatuve parasti ir pilna ar plastmasas ūdens pudelēm, kas, starp citu, vienmēr ir maza tilpuma. Skatītāji to, protams, neredz. Kāpēc man dzert no plastmasas ūdens pudelēm, ja varu paņemt uz skatuves savu termokrūzi un ieliet ūdeni tajā! Esmu ievērojis, ka daudzi mūziķi tā jau ir sākuši darīt, un tas ir forši, jo tādā gadījumā drīz plastmasas pudeles vairs tur nebūs. To vietā nāks citi, videi draudzīgāki risinājumi. Vēl viena pavisam elementāra lieta ir manas mūzikas grupas kopīgi braucieni uz koncertiem. Nav nepieciešams braukt katram ar savu personīgo mašīnu, jo, apvienojoties kopīgā braucienā, piemēram, noīrējot mašīnu vai busiņu, ne tikai daba mums pateiks paldies, bet arī pašiem braucējiem sanāk gan jautrāk, gan arī izdevīgāk."

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas