Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijā reģistrēti 11 jauni Covid-19 slimnieki; 6 ieradušies no ārzemēm

Pagājušajā diennaktī, veicot 2445 Covid-19 testus, reģistrēti 11 jauni saslimšanas gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati.

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka seši saslimušie ieradušies no ārzemēm - Francijas, Norvēģijas un Krievijas, tostarp arī četri hokeja komandas Ņižnekamskas Ņeftehimik dalībnieki. Trīs saslimušie ir kontaktpersonas, bet divām personām vēl tiek precizēti inficēšanās apstākļi.

Centra pārstāve Ilze Arāja norādīja, ka pretēji Kontinentālās hokeja līgas ziņotajam, SPKC rīcībā ir informācija par četriem, nevis septiņiem saslimušiem komandas Ņižnekamskas Ņeftehimik dalībniekiem.

Latvijā kopumā veikti 274 826 Covid-19 izmeklējumi, saslimušas 1459 personas un 1248 izveseļojušās, bet 35 mirušas.

Rīgas Dinamo preses sekretārs Jānis Stepītis arī precizēja, ka komandā tiešām ir četri saslimušie, ne septiņi.

No aizvadītajā diennaktī atklātajiem jaunajiem 11 inficētajiem septiņi ir reģistrēti Rīgā, bet divi - Daugavpilī. Pirmo reizi kāds inficētais ir reģistrēts Kandavas novadā, bet Cēsu novadā, kur iepriekš visi saslimušie bija atveseļojušies, infekcija ir atgriezusies.

Līdz ar to Rīgā pašlaik ir reģistrēts 51 saslimušais, bet Daugavpilī ir 18 inficētie. Daugavpilī saslimstības pieaugums ir vērojams kopš septembra sākuma, un šajā laikā saslimušo skaits ir trīskāršojies.

No jaunajiem inficētajiem četri ir vecumā no 20 līdz 29 gadiem, pa diviem vecumā no desmit līdz 19 un no 30 līdz 39 gadiem. Savukārt pa vienam inficētajam ir vecuma grupās no 40 līdz 49 gadiem, no 50 līdz 59 gadiem un no 60 līdz 69 gadiem.

SPKC aģentūrai LETA uzsvēra, ka neviens no sasirgušajiem vecuma grupā no desmit līdz 19 gadiem neesot saistīts ar kādu Latvijas izglītības iestādi. Centrā skaidroja, ka tie varētu būt gadījumi, kas ir saistīti ar iepriekš identificētiem inficētajiem un viņu kontaktpersonām, proti, šie varētu būt pacienti, kas jau pirms saslimšanas apstiprināšanas atradās pašizolācijā un mācību iestādes neapmeklēja.

Pēdējās diennakts laikā stacionēts viens pacients ar Covid-19. Kopumā stacionāros ārstējas desmit pacienti, no kuriem visi ar vidēji smagu slimības gaitu. Kopumā no stacionāra izrakstīti 209 pacienti, starp kuriem ir gan tie, kas izveseļojušies, gan tie, kas miruši.

Kā vēstīts, ka pēc vairākiem pozitīviem Covid-19 eksprestestiem Ņižnekamskas Ņeftehimik komandā tika pārcelta Rīgas Dinamo piektdien paredzētā Kontinentālās hokeja līgas spēle. Saslimšanas atklātas ceturtdienas vakarā pēc ielidošanās Rīgā.

Rīgas Dinamo preses sekretārs Jānis Stepītis piektdien stāstīja, ka komanda nakti pavadījusi Latvijas galvaspilsētā, taču piektdien dienas pirmajā pusē jau lidos uz Sanktpēterburgu.

pievienota 5.-8.rindkopa

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas