Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Latvija svētdien saņems pirmās 7200 AstraZeneca vakcīnas pret Covid-19

Latvija svētdien saņems pirmās 7200 AstraZeneca vakcīnas pret Covid-19, aģentūrai LETA apstiprināja Nacionālajā veselības dienestā.

Līdz šim figurējuši dažādi plānotie pirmās piegādes apjomi, vēl vakar tika pieļauta 13 439 devu piegāde. Tomēr dienestā tagad norāda, ka pirmajā pievedumā tiks saņemtas 7200 devas.

Kā iepriekš informēja Veselības ministrijā, pirmās Latvijā nogādātās AstraZeneca vakcīnas devas būs paredzētas pirmajām potēm sociālās aprūpes centros.

VM iepriekš pieļāva, ka 11.februārī vai 12.februārī Latvijā varētu nonākt arī 3600 Moderna vakcīnas devas, lai gan piegādes statuss pagaidām vēl šīs nedēļas sākumā nebija apstiprināts. Plānots, ka 1800 vakcīnas devu būs paredzētas pirmajām potēm, bet 1800 - otrajām uzglabāšanai. Ar šīm vakcīnām varētu potēt veselības aprūpes sistēmas darbiniekus, iespējams, farmaceitus.

Vēlāk pēc nedēļas, 19.februārī, varētu tikt piegādātas ap 20 700 AstraZeneca vakcīnas devas, kaut arī šīs nedēļas sākumā piegādes datums vēl nebija apstiprināts. Ar šīm vakcīnām varētu tikt sākta vakcinācijas trešā fāze.

Februāra nedēļā no 22.februāra varētu tikt piegādātas 15 600 Moderna vakcīnu devas, lai arī nedēļas sākumā piegādes laiks nebija apstiprināts. Arī šīs vakcīnu devas paredzētas trešajai vakcinācijas fāzei.

Savukārt februāra beigās Latvijai varētu tikt piegādātas 38 697 AstraZeneca vakcīnu devas, kuru piegādes laiks arī šīs nedēļas sākumā vēl nebija apstiprināts. Šo vakcīnu devas arī paredzētas trešajai vakcinācijas fāzei.

VM arīdzan atzīmējusi, ka Moderna īslaicīgi samazinājusi piegāžu apjomu Eiropas Savienībā par 25%. Turklāt arī AstraZeneca ir ražošanas defekti, kuri var ietekmēt gada pirmā ceturkšņa piegādes.

Lietošanai Eiropas Savienībā pašlaik ir apstiprinātas trīs vakcīnas pret Covid-19 - Pfizer/BioNTech, Moderna un AstraZeneca, taču visu šo medikamentu piegādes kavējas un ir nelielas, tāpēc kavējas arī masveida vakcinēšanas sākšana.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas