Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijā trūkst iespēju saņemt tūlītēju ambulatoro aprūpi: tiek veidots ātrās apkalpošanas medicīnas klīniku tīkls

Jūrmalas šosejas malā atvērta jau otrā “1 min. klīnika”, kur var saņemt tūlītēju ambulatoro aprūpi. “1 min. klīnika” ir pirmā ātrās apkalpošanas medicīnas iestāde Latvijā, kur pacienti jau tajā pašā dienā var doties saņemt pakalpojumus. Klīnika strādā septiņas dienas nedēļā, arī svētku dienās, no pulksten 7.00 līdz 23.00. Tieši klīnikas ilgais darba laiks ir viens no galvenajiem ieguvumiem, ko pacienti novērtējuši visaugstāk.

Jaunākā “1 min. klīnika” durvis ver pie Piņķiem, Jūrmalas šosejas (A10) malā, blakus degvielas uzpildes stacijai “KOOL”. “Tā ir ērti sasniedzama ar automašīnu, un blakus pieejama bezmaksas stāvvieta. Īpaši ērti klīnikā būs ierasties braucot no vai uz darbu, jo tā atrodas ceļa posmā Rīga - Jūrmala,” atrašanās vietas priekšrocības uzsver klīnikas valdes locekle un biznesa idejas autore Ramona Mežale. Turklāt klīnikas apmeklētāji varēs izvairīties no kontakta ar citiem pacientiem, jo uzgaidāmā telpa būs viņu automašīna. Atlikušo laiku līdz vizītes sākumam varēs redzēt uz ekrāna. Pieteikties vizītei var klīnikas mājas lapā www.1min.lv.

Pirmā “1 min. klīnika” tika atvērta šī gada pavasarī Ādažos, pie Tallinas šosejas, arī degvielas uzpildes stacijas teritorijā. R. Mežale apstiprina, ka pirmā pusgada laikā klīnikas vīzija ir sevi attaisnojusi: “Ir redzams, ka cilvēkiem Latvijā trūkst ātri pieejamu ambulatoro medicīnas pakalpojumu - bieži nākas gaidīt garās rindās, trūkst iespēju saņemt pakalpojumus ārpus ierastā mediķu darba laika. Daudzi klīnikas apmeklētāji atzīst, ka vairs nepaļaujas, ka veselības problēmas atrisināsies pašas no sevis. Viņi izvēlas vērsties pie speciālistiem klīnikā, nevis nodarbojas ar pašārstēšanos.”

Līdzīgas ātrās apkalpošanas klīnikas ir daļa no veselības aprūpes sistēmas daudzviet pasaulē. Arī “1 min. klīnika” nemēģina aizstāt ģimenes ārstu vai citus speciālistus, bet gan atvieglo un optimizē medicīnas segmenta darbu. Pacientu plūsma lielākā ir tieši ārpus ierastā mediķu darba laika, tās ir agrās rīta stundas un vakarpuse pēc darba, tiesa, pacienti arvien biežāk klīnikā ierodas arī pavisam vēlu vakarā, proti, 21.00 - 23.00, kā arī brīvdienās.

Klīnikā var saņemt diagnostiku un medicīnas pakalpojumus akūtu, dzīvību neapdraudošu saslimšanu gadījumos, kā arī veikt vakcināciju, nodot laboratorijas analīzes un veikt cita veida manipulācijas. Mediķu konsultācijas ir viens no pieprasītākajiem pakalpojumiem, tāpat pieprasītas ir dienas stacionārā veicamās manipulācijas - piemēram, infūziju kurss, kad cilvēki vēlas apvienot darbu ar nozīmēto ārstniecību viņiem ērtā laikā. Vasarā daudz biežāk nācies apstrādāt un pārsiet brūces, noņemt ērces. Savukārt, šobrīd vairāk tiek risinātas akūtas saaukstēšanās epizodes.

“Šobrīd aktīvi strādājam pie tīkla paplašināšanas. Tuvāko mēnešu laikā atvērsim vēl vairākus punktus gan Pierīgā, gan Rīgas mikrorajonos, kur ambulatoro medicīnas pakalpojumu pieejamība šobrīd ir apgrūtināta un nepietiekoša,” par nākotnes plāniem paplašināt “1 min. klīniku” tīklu stāsta R. Mežale.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas