Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Latvijai piegādātas 20 400 Moderna vakcīnas pret Covid-19 devu

Svētdien Latvija saņēmusi ražotāja Moderna vakcīnas pret Covid-19 piegādes daļu - 20 400 devu, aģentūru LETA informēja Vakcinācijas projekta birojā.

Visas saņemtās vakcīnas devas tiks novirzītas vakcinācijas veikšanai līdzšinējās prioritārajās grupās - primāri otro devu vakcinācijai, bet nelielā apjomā arī kā pirmās devas.

Saņemtās vakcīnas var tikt izmantotas veselības aprūpes darbinieku, izglītības iestāžu darbinieku, ilgstošas sociālās aprūpes centru darbinieku un klientu, iedzīvotāju virs 60 gadiem, cilvēku ar hroniskām saslimšanām, kā arī to cilvēku vakcinācijai, kuri savā mājsaimniecībā aprūpē smagi slimus cilvēkus vai bērnus ar hroniskām saslimšanām.

Saskaņā ar Nacionālā veselības dienesta datiem par vakcināciju pret Covid-19, līdz šim Latvijā pirmajai un otrajai potei izmantotas vismaz 36 382 Moderna vakcīnas devas.

Pirmo reizi šī vakcīna Latvijā izmantota 13.janvārī, kad to saņēma 130 personas.

Papildu informācija par vakcīnu izstrādi un apstiprināšanu pieejama Zāļu valsts aģentūras tīmekļvietnes www.zva.gov.lv sadaļā Covid-19 ziņas. Tāpat plašāka informācija par vakcināciju pieejama arī Slimību profilakses un kontroles centra tīmekļvietnes www.spkc.gov.lv sadaļā Vakcīnas pret Covid-19.

Kopumā Latvija ir pieteikusies uz vakcīnām no septiņiem ražotājiem - Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, CureVac, Novavax un Valneva.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas