Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas ārlietu ministrs uzrunās ANO par atbalstu Ukrainai

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) šodien un rīt uzturēsies Ņujorkā ANO organizētajos pasākumos, pieminot gadu pēc Krievijas pilna apmēra iebrukuma Ukrainā, informēja Ārlietu ministrija (ĀM).

Plānots, ka 23.februārī ārlietu ministrs piedalīsies ANO Ģenerālās asamblejas ārkārtas īpašajā sesijā par Ukrainu. Tajā paredzēts pieņemt rezolūciju "Par pamatprincipiem, lai nodrošinātu visaptverošu, taisnīgu un noturīgu mieru Ukrainā".

Ministrs uzrunās ANO dalībvalstis iestāties pret agresiju un sniegt visu nepieciešamo atbalstu Ukrainai cīņā par savu teritoriju un suverenitāti. Rinkēvičs uzsvērs nepieciešamību panākt Krievijas atbildību par agresijas noziegumiem, aicinot veidot īpašu starptautisku tribunālu.

Savukārt 24.februārī Rinkēvičs uzstāsies ANO Drošības Padomes sanāksmē par Ukrainu, kurā viņš teiks uzrunu Ziemeļvalstu un Baltijas valstu vārdā.

Vizītes laikā ārlietu ministram paredzētas tikšanās ar ANO ģenerālsekretāru Antoniu Gutērrešu, ANO Dzimumu līdztiesības un sieviešu tiesību aizsardzības struktūras un Starptautiskās krīzes grupas vadību, kā arī dalība ministru līmeņa sanāksmē ar Ukrainas ārlietu ministra klātbūtni. Lai pārrunātu Krievijas agresijas Ukrainā radītās globālās sekas, Rinkēvičs tiksies ar ANO dalībvalstu vēstniekiem Ņujorkā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas