Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Šī nav pirmā reize, kad Gapoņenko nonācis varas iestāžu redzes lokā aizdomās par pretvalstiskām aktivitātēm

Latvijas Krievu savienība piesauc Satversmes 100. pantu un prasa Gapoņenko atbrīvošanu

Latvijas Krievu savienība (LKS) prasa atbrīvot apcietināto nereģistrētā veidojuma Nepilsoņu kongress (NK) vadītāju Aleksandru Gapoņenko, teikts LKS izplatītajā paziņojumā medijiem. LKS uzskata, ka Gapoņenko esot aizturēts par viņa publikācijām sociālajos tīklos, kurā viņš, atsaucoties uz sarunu ar kādu "amerikāņu draugu", rakstīja, ka šā gada maijā Rīgā tikšot sarīkota provokācija pret krievvalodīgajiem iedzīvotājiem. Savukārt aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Gapoņenko aizturēšana 4. aprīlī sāktajā kriminālprocesā nav saistīta ar šo paziņojumu Facebook.

Jau ziņots, ka saskaņā ar Drošības policijas (DP) informāciju pret aizturēto personu iepriekš ir rosināts sākt kriminālvajāšanu par darbību, kas apzināti vērsta uz nacionālā, etniskā vai rasu naida vai nesaticības izraisīšanu.

Pērn februārī Rīgas tiesas apgabala prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu, kurā Gapoņenko apsūdzēts saistībā ar nacionālā naida un nesaticības izraisīšanu. Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šo lietu skatīs 19. jūnijā.

Prokuratūras ieskatā apsūdzētais 2015. gada 27. februāra vakarā sociālajā tīklā Facebook, izmantojot savu izveidoto profilu, tīši publicēja rakstveida izteikumus, apzinoties, ka to saturs ir vērsts uz nacionālā naida un nesaticības izraisīšanu pret latviešu, lietuviešu un igauņu tautības pārstāvjiem.

LKS savā paziņojumā medijiem atsaucas uz Satversmes 100. pantu, kas garantē vārda brīvību, un tiesībsargājošo iestāžu rīcību dēvē par antikonstitucionālu. LKS pieprasa atbrīvot Gapoņenko un pirmdien, 23. aprīlī, plkst.14 piketēs pie DP ēkas.

Top komentāri

zvirbulēns
z
20 gadi cietumā garantēti, un tas priecē, ibo, tev nebūs spļaut akā no kuras dzer! Nepatīk Latvijas valsts, čemodan, vokzal, Moskva, un ne citādi!
Jurka
J
Viņa pseidodzimtenē - krievijā, tādi rakstītāji kā viņš ne tikai tiek arestēti, bet citreiz pat pazūd bez pēdām.
Olegs
O
Meliga gan ta jusu Krievu savieniba: Pati iestajas pret Latvijas neatkariba-bet kad izdevigi- piesauc tas valsts likumi pret kuru pati ir pret...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas