Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas pilsonis sarīkojis traci reisā uz Itāliju

Pagājušajā nedēļā kāds Latvijas pilsonis pēc lidojuma no Rīgas uz Itāliju tika nodots Itālijas likumsargiem, jo reisa laikā alkohola reibumā uzvedās neadekvāti un apdraudēja lidojuma drošību, aģentūru LETA informēja Civilās aviācijas aģentūrā.

Visa lidojuma laikā Latvijas pilsonis lietoja alkoholu un, izmantojot necenzētus vārdus, pieprasīja lidmašīnas apkalpei, lai viņš tiktu apkalpots primāri. Pāris minūtes pirms lidmašīnas nosēšanās, kad lidmašīnā bija aktivizēts brīdinājums "piesprādzēties", pasažieris devās uz labierīcībām. Ievērojot aviācijā noteikto aizliegumu lidmašīnas pacelšanās un nosēšanās brīdī izmantot labierīcības, lidmašīnas apkalpe aicināja pasažieri atgriezties savā sēdvietā.

Tajā brīdī pasažieris kļuva īpaši agresīvs, kliedza un fiziski aizskāra lidmašīnas apkalpi.

Lidmašīnas apkalpe centās iereibušo pasažieri pavadīt atpakaļ uz sēdvietu, taču viņš kļuva arvien agresīvāks. Pasažieris pretojās, izmantojot fizisku spēku. Lidmašīnas apkalpe pieņēma lēmumu ziņot lidmašīnas pilotam par bīstamu incidentu. Galu galā lidmašīnas apkalpe ar citu pasažieru palīdzību iereibušo savaldīja, līdz lidmašīna bija veiksmīgi sasniegusi galamērķi. Pēc lidmašīnas nosēšanās iereibušais pasažieris turpināja uzvesties agresīvi, tādēļ tika nodots Itālijas likumsargiem tālākās izmeklēšanas veikšanai.

Vienlaikus pagājušajā nedēļā pēc lidmašīnas nosēšanās starptautiskajā lidostā Rīga Latvijas likumsargiem tika nodoti divi Latvijas pilsoņi, kuri lidojuma laikā sāka konfliktu savā starpā, iesaistot lidmašīnas apkalpi, tādā veidā apdraudot kopējo lidojuma drošību.

Pēc Civilās aviācijas aģentūras datiem, šogad lidmašīnas apkalpes ziņojušas par četriem gadījumiem, kad paaugstinātas bīstamības incidentu lidojuma laikā izraisījis iereibis vai agresīvs pasažieris. 2018. gadā tādi bija 11 gadījumi, bet 2017. gadā - deviņi gadījumi.

Civilās aviācijas aģentūra atgādina, ka civilās aviācijas jomā pret neadekvātiem pasažieriem ir noteikta tā dēvētā "nulles tolerance". Pasažiera neadekvāta rīcība var novest pie smagām sekām - aviokompānijas ir tiesīgas atteikt šī pasažiera apkalpošanu nākotnē, kā arī var pieprasīt segt visus izdevumus, kas saistīti ar ārkārtas nosēšanos, ja tāda veikta. Bez tam pasažierim var tikt noteikts naudas sods vai pat cietumsods par neadekvātu rīcību un lidojuma drošības apdraudēšanu.

Civilās aviācijas aģentūra informēja, ka tiesu iestādes arvien stingrāk vēršas pret pasažieriem, kuri apdraud lidojuma drošību. Piemēram, šomēnes Lielbritānijā par agresīvu uzvedību lidojuma laikā tiesa kādam pasažierim piesprieda sešu mēnešu cietumsodu.

Top komentāri

Atkal
A
Kivis Minibibis?
Jānis Kalniņš
Uzreiz sapratu - KIVIČS!
Kārklu vācietis
K
NAŠI?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas