Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas pludmalēs atstāto atkritumu daudzums turpina pieaugt

Latvijā kopējais atkritumu noslodzes rādītājs pludmalēs ir krietni augstāks nekā Eiropas Savienības (ES) noteiktie laba vides stāvokļa standarti, turklāt katru gadu jūras krastā atstāto atkritumu daudzums pieaug, pauda atkritumu apsaimniekotāja CleanR grupa uzņēmuma Vizii Urban valdes priekšsēdētājs Valdis Purvinskis.

Viņš norāda, ka šogad "Vizii Urban" par Baltijas jūras piekrastes tīrību rūpējās teju 30 kilometru garumā - Jūrmalā un Liepājā, kā arī Vakarbuļļos Rīgā, kur pludmales ir īpaši apmeklētas. No Jūrmalas pludmalēm vien pilsētvides uzturētājs šovasar izvedis 435 tonnas atkritumu.

Purvniskis arī uzsver, ka ES standarti paredz, ka situāciju par labu piekrastē var vērtēt tad, ja atkritumu daudzums piekrastē nepārsniedz 20 atkritumu vienību uz 100 metriem. Šogad Latvijas piekrastēs kopējais atkritumu noslodzes rādītājs ir 375 atkritumu vienības uz 100 pludmales metriem, kamēr pagājušajā gadā tās bija vidēji 229 atkritumu vienības.

"Atkritumu monitoringa rezultāti ir kā spogulis sabiedrībai un tās paradumiem. Latvijā netīrākās jūras piekrastes ir tur, kur ir daudz cilvēku, jo gandrīz visu, ko mēs savācam pludmalēs, ir atstājuši to apmeklētāji," komentē Purvinskis.

Tostarp viņš norāda, ka visbiežāk pludmales smiltīs tiek atstāti sīki atkritumi, piemēram, pudeļu korķi un cigarešu izsmēķi. Izplatīti ir arī plastmasas maisiņi, vienreiz lietojamie trauki, plastmasas un stikla pudeles, salvetes, žurnāli un ēdiena pārpalikumi.

Pēc Purvinska minētā, uzkopšanas darbi turpinās arī rudens un ziemas sezonā, jo daudzi cilvēki brīvo laiku jūras piekrastē pavada arī vēsajos gada mēnešos, piemēram, pastaigājoties vai skrienot.

LETA jau vēstīja, ka "Vizii Urban" reģistrēts pērn jūlijā. Uzņēmums ietilpst "CleanR grupā", kurā ir kopumā 25 uzņēmumi.

"CleanR grupas" apgrozījums pagājušajā gadā bija 67,969 miljoni eiro, kas ir par 26,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka par 18,3% - līdz 4,86 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv".

Kompānija "CleanR grupa" reģistrēta 2014.gadā, un tās pamatkapitāls ir 346 000 eiro. "CleanR grupa" obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas