Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Latvijas vecākais ziņu raidījums Panorāma svinēs 55 gadu dzimšanas dienu

Otrdien, 19.martā, LTV1 būs īpaša Panorāmas 55 gadu dzimšanas dienai veltīta programma - svētku ziņu raidījums, Aculiecinieka stāsts par mūsdienu Panorāmas jauno kodolu, raidījuma vadītāju un žurnālistu Jāni Gesti, kā arī Latvijas Televīzijas (LTV) videofilma_ Panorāmai -50._Panorāmas 55 gadu dzimšanas dienā, otrdien, 19.

martā, plkst.18.30 LTV1 būs iespēja ielūkoties raidījuma vēsturē. Pirms pieciem gadiem tapusī videofilma _Panorāmai - 50 atklās raidījuma ceļu no valdības oficioza līdz Atmodas laika brīvdomībai un parādīs, kā Panorāmas _veidotāji meklēja pareizo intonāciju sarunai ar skatītājiem - kādi šķēršļi bija jāpārvar, lai ziņu programma iekarotu uzticību.Svētku raidījumā Panorāma otrdien plkst. 20.30 žurnālisti būs sagatavojuši īpašus sižetus par to, kā raidījumu vērtē skatītāji Briselē un pašmāju konkurenti - citu ziņu programmu veidotāji. Televīzijas žurnāliste Judīte Čunka preses arhīvos pētīs citus 1958.gada 19.marta notikumus. Savukārt viņas kolēģe Maija Migla viesosies pie šajā datumā dzimušās Cesvaines bērnu ciemata Graši darbinieces Regīnas Jubeles, kura gadu gaitā kļuvusi par uzticīgu Panorāmas skatītāju. Žurnāliste Maija Migla, kura Panorāmā strādā gandrīz 30 gadus, uzskata, ka šobrīd ir pārmaiņu laiks - raidījumā ienākuši profesionāli jaunie žurnālisti ar pamatīgu pieredzes bagāžu un labu izglītību.Ar vienu no mūsdienu Panorāmas jaunā kodola personībām varēs iepazīties otrdien plkst. 21.15 dokumentālajā raidījumā Aculiecinieks, kurā par savu "žurnālistikas karaskolu" stāstīs Panorāmas veidotājs un vadītājs Jānis Geste. Viņš uzsver: "Šogad arī man pašam ir zināma jubileja, jo šovasar apritēs tieši 10 gadi kopš strādāju Panorāmā. Līdzšinējā pieredze tiešām bijusi lieliska, un brīžiem pat grūti noticēt, ka jau 10 gadi pagājuši, jo mana darba vieta ir dinamiska, visu laiku mainīga - tāda, kas man pašam joprojām neapnīk." Jaunais žurnālists Panorāmai dzimšanas dienā novēl saglabāt jaunību un aizvien jaunu, svaigu un, vissvarīgākais, skaidru skatu uz Latvijā un pasaulē notiekošo, kā arī jaunus kolēģus, nebijušas idejas un arvien vairāk skatītāju.Ziņu raidījums Panorāma ir LTV ēterā kopš 1958.gada 19.marta. Līdz šim raidījums pulcējis simtiem darbinieku un kļuvis par ikvakara rituālu daudzām latviešu ģimenēm vairākās paaudzēs. Panorāma bijusi Atmodas lieciniece un veicinātāja, bet šobrīd, pateicoties jaunajiem profesionāļiem, strauji attīstās kā mūsdienīgs medijs ar dziļām saknēm pagātnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas