Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Latvijas Vikipēdijas maratonā veicinās latviešu valodas lietojumu

Lai stiprinātu latviešu valodas izmantojumu mācību un pētnieciskajā darbā, būtiski palielinot kvalitatīvu rakstu skaitu Latvijas Vikipēdijā, trešdien sākts Latvijas Vikipēdijas maratons, portālu Diena.lv informēja projekta pārstāvji.

Projekta mērķis ir līdz Latvijas simtgadei pārsniegt 100 tūkstošu rakstu robežu Vikipēdijā latviešu valodā.

Pašlaik Latvijas Vikipēdijā ir aptuveni 59 tūkstoši rakstu, kas būtiski atpaliek gan no Lietuvas (170 000 rakstu), gan Igaunijas (131 000 rakstu) Vikipēdijām.

"Valoda ir ikvienas nācijas, katras valsts pamats. Tāpēc mēs aicinām Latvijas sabiedrību būt aktīviem Latvijas Vikipēdijas papildinātājiem – jaunu rakstu rakstītājiem par dažādām tēmām. Mūsu aicinājuma mērķis ir rūpēties par valodas kopšanu un Latvijas Vikipēdijas papildināšanu ar jauniem rakstiem, lai līdz Latvijas simtgadei mums kopīgi izdotos pārsniegt 100 tūkstošu rakstu robežu," uzsvēris uzsver Norvik Bankas valdes priekšsēdētājs Olivers Bramvels.

Maratona ietvaros, sešu mēnešu garumā, notiks komunikācijas kampaņa masu medijos, lai uzrunātu Latvijas sabiedrību iesaistīties Vikipēdijas paplašināšanā. Kampaņā tiks skaidrotas Vikipēdijas latviskās versijas nozīmība. Maratona partneru kopīgi veidota žūrija sešu mēnešu garumā vērtēs rakstus pēc vairākiem kritērijiem un kampaņas noslēgumā četri autori saņems vērtīgas balvas - planšetdatorus.

Raksti tiks vērtēti kategorijās Kvalitatīvākais raksts ar lielāko intelektuālo ieguldījumu (viens vai daži īpaši izstrādāti raksti); Vērtīgākais devums (daudzuma un kvalitātes apvienojums); Lasītākais raksts (autors, kura raksti tiek daudz lasīti vai viens raksts īpaši lasīts) un Interneta simpātijas balva.

Latvijas Vikipēdijas maratons ir Norvik Bankas, Latvijas Universitātes, Latvijas Radio 5, Valsts valodas centra un Latvijas Vikipēdijas redaktoru kopīga iniciatīva.

Top komentāri

Linards
L
Super, es jau pirms pāris gadiem pamanīju šito nesamērīgo skaitu. Latviešu valodā vikipēdijas rakstu ir mazāk ne tikai kā lietuviešu un igauņu, bet pat mazāk kā latīņu valodā. Pāris rakstus esmu jau uzrakstījis. It īpaši svarīgi Latvijas vikipēdijai manā skatījumā ir pašas Latvijas kultūrēsture: latviešu grupas, grāmatas, filmas. Tāda latviešu roka enciklopēdija jau mums pagaidām bez vikipēdijas nemaz nav, un neviens cits jau bez mums pašiem viņu arī nerakstīs. Kad būs nedaudz brīvāks, noteikti pieķeršos atkal. Prieks par iesaistīto iniciatīvu.
...
.
Kā tad! Vai kāds jau mēģinājis kaut ko ierakstīt vai papildināt? Ievietotais pazūd pēc pāris stundām un ekrāna augšpusē parādās ārkārtigi apvainota seja un kaut kāds komentārs,ka ,,Vikipēdija neesot forums,un to papildina tikai moderatori"(...PS...,kuri no latviešu valodas neko nesaprot)Nē!Paldies! Bez tam ,teksti par vienu tēmu dažādās valodās bieži krasi atšķiras.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas