Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

LDDK un LPS aicina KM pagarināt LNO direktora līgumu ar Žagaru

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) un Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) pauž satraukumu par lēmumu atcelt Latvijas Nacionālās operas (LNO) direktora amata konkursa komisijas rezultātus un aicina Kultūras ministriju respektēt komisijas lēmumam pagarināt LNO direktora Andreja Žagara līgumu, portālu Diena.lv informēja LDDK pārstāve Agnese Alksne.

Vienlaikus LDDK un LPS norādīja, ka paralēli jārisina "nozares pārvaldības jautājumus, pieprasot atbildību no atbildīgajiem ierēdņiem, nevis diskreditējot LNO vadību".

Partneri ir neizpratnē par Kultūras ministrijas lēmumu ignorēt konkursa komisijas lēmumu, kā iemeslu minot pašas ministrijas neskaidrības par situāciju nozarē. "Šāda attieksme demonstrē atbildības neuzņemšanos, kas var būtiski ietekmēt turpmāko nozares attīstību," teikts partneru paziņojumā.

LDDK un LPS uzsvēra, ka konkursa nolikumā ir minētas visas atbilstošās prasības, kas ir nepieciešamas direktora amatam, tai skaitā, tiek vērtētas administratīvās spējas vadīt organizāciju. "Tādējādi uzskatām, ka tiek diskreditēts konkursa jēdziens un apšaubīta Kultūras ministrijas uzaicināto ekspertu kompetence, kā arī tiek radīts pamats bažām par iespējamiem interešu konfliktiem, kas radītu nevajadzīgu šaubu ēnu par LNO," sacīja partneri.

"LNO kā LDDK biedrs kopš 2008.gada vienmēr sevi ir parādījis kā uzņēmums ar augstu korporatīvo sociālo atbildību, iesaistoties nozares sociālajā dialogā, kā arī ieviešot labas pārvaldības praksi. A.Žagars savā personā ir reprezentējis LNO kā darba devēju, uz kuru var paļauties un kā uzticamu partnerības garantu. Tāpat līdz šim A.Žagars veiksmīgi pārstāvējis un vadījis LNO. Gan viņa, gan LNO profesionalitāte aug ar katru gadu un viņam ir ļoti daudz atbalstītāju un domubiedru starptautiskā operas sabiedrībā, kas dod iespēju dibināt starpkultūru sakarus un padara LNO starptautiski atpazīstamu," portālam norādīja LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs.

LPS priekšsēdis Andris Jaunsleinis sacīja ka šā gada 28. novembrī Rīgas mērs Nils Ušakovs pasniedza A.Žagaram balvu Gada rīdzinieks. Atbilstoši nolikumam, Gada rīdzinieka balvu piešķir cilvēkam, kurš ar savu talantu un darbu ir veicinājis Rīgas un visas Latvijas atpazīstamību, pievērsis sabiedrības uzmanību Latvijas galvaspilsētai, tā veicinot tās attīstību un radot interesi par to.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas